BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes op rug en schouders - Activeskin

Puistjes op rug en schouders

Veel mannelijke sporters kennen dit probleem, puistjes op rug en schouders. Naast deze plekken kunnen de puistjes ook voorkomen op je gericht, borst en in je nek. Puistjes op deze plekken kunnen erg vervelend zijn door mogelijke pijn en schaamte. De puistjes komen meestal op de bovenkant van rug en de schouders voor. In dit artikel leggen we je uit hoe deze puistjes ontstaan en wat je ertegen kan doen!

Ontstaat puistjes op rug en schouders

Puistjes op de rug en schouders wordt ook wel acne genoemd. Deze term is redelijk beladen maar eigen is het gewoon een verzamel term voor puistjes. Acne is een aandoening van de talgklieren. Talgklieren komen overal op het lichaam voor, de meeste talgklieren bevinden zich op de rug, schouders, borst, nek en gezicht. Het is dus normaal dat je daar ook vaker last hebt van puistjes. Hormonen zijn meestal de veroorzaker van de puistjes. Het puistje op rug en schouders ontstaat op het moment dat de talgklier verstopt raakt met talg. Dit ontstaat door een overmatige talgproductie. Talg hoopt zich op in de klier doordat de klier verstopt zit. De klier komt dan vol te zitten met talg, bacteriën, ontstekingscellen en afgestoten epitheelcel. Het witte kopje op een puistjes is de inhoud van de klier.

Wil je meer lezen over verschillende puistjes? Lees hier verder!

Wat kan je doen tegen puistjes op rug en schouders?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen tegen puistjes op rug en schouders.

1. Houd je rug en schouder schoon

Het is belangrijk dat je je rug en schouders goed schoon houd als je last hebt van puistjes op deze plekken. Puistjes ontstaan door overtollig talg in combinatie met dode huidcellen. Het is dus belangrijk om deze beide factoren te verwijderen. 

Het beste middel tegen puistjes op je rug, schouder en borst is de Activeskin Body Bundle. De Body Bundle hebben we speicaal ontwikkeld voor puistjes op deze plekken. In de Body Bundle zit een face wash en een scrub handschoen. De face wash lost de talg en de dode huidcellen op. De scrub scrubt vervolgens het van je huid af. De Body Bundle is de oplossing voor jouw puistjes. Check hier de Body Bundle!

Puistjes op rug en schouders

 

2. Knijp je puistjes nooit zelf uit

De verleiding is vaak zo groot, maar je moet jezelf behouden voor deze fout. Door het uitknijpen van je puistjes worden je puistjes vaak alleen maar erger. Als je je puistje uitknijper dan ontstaat er een wondje. Wondjes hebben veel langer nodig om te genezen dan puistjes. Je hebt dus langer last van wondjes dan van puistjes. Knijp je puistjes dus nooit uit!

3. Vermijd strakke kleding

Vermijd strakke kleding in de gym. Door de wrijving van de strakke kleding gaat de huid irriteren. De huid is dan vatbaarder voor infecties. Dit in combinatie met het zweten in de gym is het perfecte recept voor puistjes. Draag daarom zo min mogelijk strakke kleding! Check dit artikel van Laroche voor meer tips! 

4. Let op je voeding

Uiteindelijk beginnen puistjes van binnen uit. Voeding speelt een hele belangrijke rol bij het ontstaan van puistjes. Voornamelijk zuivel, suikers en verzadigt vet kunnen puistjes veroorzaken. Let daarom even op je voeding en check dit artikel voor de beste tips!

Conclusie

Al met al zijn puistjes op je rug en schouders heel vervelend, maar we weten nu wat we eraan kunnen doen. Het belangrijkste is dat je je huid goed verzorgt. Gebruik de Activeskin Face Bundle en verwijder je puistjes op je lichaam!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!