BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Welk huidtypen heb ik? Alle huidtypes op een rij - Activeskin

Welk huidtypen heb ik? Alle huidtypes op een rij

Vaak krijg ik de vraag onder mijn berichten "welk huidtypen heb ik?". Ik snap dat veel mensen met deze vraag lopen. Je kunt past goed voor je huid zorgen op het moment dat je goed weet welk huidtype jij eigenlijk hebt. In dit artikel geef ik jouw het antwoordt op de vraag, welk huidtypen heb ik!

De huid is in de basis bij iedereen hetzelfde, maar niet iedereen heeft hetzelfde huidtype. Er zijn verschillende soorten huidtype die we kunnen onderscheiden van elkaar. Het verschil in huidtype wordt gemaakt in de manier waarop de huid zich gedraagt. De ene huid is puistjes gevoelig en de ander is weer super droog. Het is van belang dat je altijd een gezichtsverzorgingsproduct kies dat past bij jouw huidtype. Er zijn 5 verschillende soorten huidtype die het vaakste voorkomen bij de man. De huidtypes zijn: normale huid, vette huid, droge huid, gecombineerde huid en gevoelige huid!

Wat is het verschil tussen welk huidtypen ik heb?

Elke huid heeft eigenlijk een eigen huidtype. Dit komt doordat er super veel variabelen zijn waaraan de huid kan voldoen. De ene huid reageert heel snel op hormonen, de andere huid bijvoorbeeld helemaal niet. Verschillende huiden reageren verschillend op externe en interne bronnen. Dat is de reden dat de ene huid vetter is dan de ander.

Het is belangrijk dat je weet welke huidtypen jij hebt. Hierdoor kan je de juisten huidverzorgingsproducten aanschaffen. Dit doe je omdat met de juiste huidverzorgingsproducten, geschikt voor jouw huid, de kans op effectiviteit groter is. Koop dus altijd een huidverzorgingsproducten die past bij jouw huidtype.

Welk huidtypen ik heb verschild door een reden

Verschillende huidtypen worden veroorzaakt door een samplen reden, de vocht-vetbalans. Je huid heeft een wel geheten vocht- vetbalans. Als er even veel vocht als vet in je huid aanwezig is ontstaat er een balans, je huid is dan optimaal. Je krijgt last van puistjes als de vocht- vetbalans niet meer in balans is. Je voelt dan ook dat je een vettere huid hebt. Het is dus logische om te zeggen dat als je last hebt van een vette huid, je meer vocht binnen moet krijgen om de balans weer in balans te brengen.

Ver kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw huid niet in een perfecte vocht- vetbalans is. Let op, dit is trouwens ook niet altijd het steven. De balans wordt eindelijk verstoord door drie verschillende componenten.

  1. Hormonen verstoren de vocht- vetbalans van binnen uit. Er ontstaan dan hormonale puistjes!
  2. Verkeerde cosmetica. De verkeerde cosmetica kan de vocht- vetbalans verstoren doordat de cosmetica je huid te droog of te vet maakt!
  3. Lifestyle. Een verkeerde lifestyle met verkeerde voeding kan de vocht- vetbalans verstoren van de huid!

De balans kan dus op meerder punten verstoord worden. Let daarom goed op wat bij jou de grote reden is van de verstoring. Hieronder lees je welke huidtypen er zijn en hoe je deze kan behandelen!

Puisten op voorhoofd

Wat is een vette huid?

De meesten mannen hebben last van een vette huid. De poriën bij de vette huid zijn grof en de huid oogt vet door de glas van de huid. De vette huid wordt veroorzaakt door een overproductie van talg in de poriën. Iemand met een vette huid heeft eerder last van puistjes en mee-eters.
Lees verder over hoe jij jouw puistjes en mee-eters kan bestrijden!

Hoe behandel je een vette huid?

Beste face wash voor mannen

Een vette huid is een puistjes gevoelige huid. Het is daarom van essentieel belang dat je deze huid goed verzorgt om puistjes te voorkomen. Gebruik bij een vette huid altijd een goede face wash. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een Exfoliant. Deze zorgt ervoor dat je poriën niet verstoppen en deze verkleint je poriën! Op zoek naar een goede exfoliant? Check deze!

Wat is een gecombineerde huid?

Bij de gecombineerde huid bestaat de huid uit twee huidtypes, een vet deel en een droog deel. Bij een gecombineerde huid zijn de wangen wat droger. De kin, neus en voorhoofd (de T-zone) zijn de vettig delen van de huid. Dit komt doordat er in de T-zone meer talg wordt geproduceerd.
Lees verder over welke producten de talgproductie stimuleren!

Hoe behandel je een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid is praktische hetzelfde als een vette huid. Allen de vette huid bevind zich hier alleen in de T-zone en niet op de wangen. Behandel de gecombineerde huid op dezelfde manier als een vette huid. Gebruik daarbij altijd een goede face wash en een goede exfoliant. Op zoek naar de beste face wash voor mannen? Check deze!

T-zone mannen

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid reageert heftig op irriterende invloeden van buitenaf. De zon, kou, luchtverontreiniging en onjuiste gezichtsverzorging kunnen hierbij een rol spelen. De huid reageert met jeuk, rode vlekjes, een branderig gevoel en/of schilfers. De gevoelige huid kan bij vrijwel alle huidtypes voorkomen, maar het komt het vaakste voor bij een droge huid.
Een uitstekende gezichtsreiniger voor de gevoelige huid is Activeskin face wash.

Hoe behandel je een gevoelige huid?

Bij een gevoelige huid is het belangrijk dat je aan de slag gaat met milde producten. Je moet daarbij letten op producten die de huid mild kunnen reinigen. Een face wash is bij deze huid weer essentieel om te gebruiken. Lees hier welke face wash het beste is voor een milde reiniging!

Wat is een normale huid?

De meeste mensen die een normale huid hebben, hebben geen tot weinig last van de huid. De huid is vaak rustig en heeft een normale hoeveelheid talg, de vocht-vetbalans is bij deze huid uitstekend. De huid oogt gezond en voelt glad en zacht aan.

Hoe behandel je een normale huid?

De normale huid heeft eigenlijk geen tot weinig verzorging nodig. Het is vooral belangrijk dat je bij een normale huid niet teveel gaat verzorgen en experimenteren. Hierdoor beschadig je de huid meestal en wordt de huid slechter.

Wat is een droge huid?

Een droge huid is te herkennen aan een fijne structuur en voelt trekkend en schraal aan. De huid oogt vaak “ouder” en ziet er droog uit, bij een extreem droge huid gaat de huid ook schilferen. Daarnaast kun je een extreem droge huid ook herkennen aan droge lippen en droge oogleden. Een droge huid kan het resultaat zijn van te veel zon, airconditioning en de centrale verwarming. Deze factoren onttrekken het vocht uit de huid.

Hoe behandel je een droge huid?

Een drogen huid is eigenlijk gemakkelijk om te behandelen. Je moet vooral zorgen dat de producten die je kiest hydrateren en niet teveel vet verwijderen. Dit is meteen ook de reden dat gezichtsreinigers voor alle huidtypes niet bestaan. Lees hier welke producten geschikt zijn voor de droge huid!

Conclusie, welk huidtypen heb ik eigenlijk?

Super veel informatie, ik hoop dat je er wat van hebt kunnen leren. Ik wil je nogmaals mee geven dat het niet gek is dat je niet weet welk huidtype je hebt. Aan de hand van dit artikel kan je als het goed is achterhalen welk huidtype je hebt. Mocht je echt nog twijfelen, je kan me altijd een DM sturen via Instagram waarin je persoonlijk advies vraagt aan mij! De link vind je in de button hieronder.

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!