BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen huid? - Activeskin

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen huid?

Het verzorgen van de huid is erg belangrijk, voor zowel vrouw als man. Veel bedrijven hebben alleen nog geen uitgebreide collectie als het gaat om huidverzorging producten voor mannen. Terwijl er wel verschillen zijn tussen de mannen en vrouwenhuid. Wat zijn nu precies die verschillen? En wat is belangrijk om op te letten als je huidverzorging producten koopt voor mannen?

Belangrijkste verschillen tussen de mannen en vrouwenhuid?

De twee belangrijkste verschillen tussen de mannenhuid en de vrouwen huid zijn:

  • Mannenhuid: De mannen huid is gevoeliger voor puistjes doordat de man meer poriën en een vettigere huid heeft. Daarnaast hebben mannen vaak meer last van het hormoon testosteron.
  • Vrouwenhuid: De vrouwenhuid is dunner dan de mannenhuid. Hierdoor is de vrouwenhuid veel gevoeliger voor aantasting door UV, temperatuur en verzorgingsproducten.

Waardoor ontstaan deze verschillen?

Allereerst hebben mannen meer talgklieren waardoor de talgproductie veel hoger is. Bij een te hoge talgproductie wordt de huid vet en bij te weinig wordt de huid droog. Mannen maken ook het hormoon testosteron aan, deze verhoogt de talgproductie en maakt dat mannen vaak een vettere huid hebben dan vrouwen. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen de mannen en vrouwenhuid. Ook hebben mannen meer poriën en grovere poriën dan vrouwen. Hierdoor hebben mannen meer kans om vuil en vet op te slaan in de huidporie. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan huidverzorging producten die speciaal voor de meer vette huid is.

Waarom veroorzaakt testosteron puistjes? Check het hier!

Daarnaast is de vrouwenhuid zo’n twintig tot dertig procent dunner dan die van de man. Dit komt doordat vrouwen minder collageen, elastine en haarfollikels hebben die de huid ondersteunen. Ondanks dat de huid van mannen dus wel degelijk dikker is dan die van vrouwen, is de huid gevoeliger voor schade van buitenaf.

Verschil in huidverzorging voor mannen en vrouwenhuid?

Ondanks dat de verschillen tussen de mannen en vrouwenhuid wel degelijk aanwezig zijn, verschillen de huidverzorging producten niet erg veel van elkaar. Er wordt natuurlijk wel gelet op de verpakking en de geur. Daarnaast worden speciale huidverzorgingslijnen voor mannen ook afgesteld op de doelgroep. Mannen hebben de kans op een vettere huid en daarom zijn producten voor deze huidtype ook erg belangrijk. Ben jij op zoek naar huidverzorging die speciaal afgestemd is op de mannen huid? Check de producten van Activeskin!

Het verschil tussen de mannen en vrouwenhuid

De verschillen tussen de mannen en vrouwenhuid zijn zeker belangrijk om aandacht aan te geven. De vrouwen huid is gevoeliger voor schade van buitenaf. Hierdoor is het belangrijk dat je let op producten met uv-A/uv-B bescherming, deze kunnen bevorderlijk zijn voor de huid van de vrouw. De mannen huid is juist weer gevoeliger voor puistjes door de hoeveelheid poriën in de huid. Hierdoor is het juist belangrijk dat je de mannen huid goed schoon houdt met een face wash voor mannen!

Bescherm je huid tegen de zon zonder dat je huid vet wordt! Gebruik Matterende Zonnefluïde gezicht SPF 30!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!