BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is een Milde gezichtsreiniger voor mannen? - Activeskin

Wat is een Milde gezichtsreiniger voor mannen?

Een gezichtsreiniger, ook wel een face wash genoemd, hoort thuis is een gezonde huid routine voor mannen. Juist een gezichtsreiniger is essentieel voor het onderhouden en het verzorgen van je gezicht. Bij een acne en puistjes gevoelige huid is het belangrijk dat je kiest voor een milde gezichtsreiniger voor mannen. Ik hoor je denken, kan ik niet gewoon die van mijn vriendin gebruik? NEE! Er zit een wezenlijk verschil tussen de huid van een man en de huid van een vrouw. In dit artikel leg ik je huid waaraan een milde gezichtsreiniger voor mannen moet voldoen in drie punten.

Vermijd alcohol in een milde gezichtsreiniger voor mannen

Helaas, alcohol is absoluut niet goed voor je huid en moet zeker niet gebruikt worden in een gezichtsreiniger. Alcohol is vaak terug te vinden in gezichtsreinigers van bekende merken zoals Nivea en Biotherm. Omdat zoveel bekende merken het gebruiken zal het toch wel goed voor je huid zijn? Helaas. De merken zijn op de hoogte van het schadelijke effect van alcohol. Alcohol is zo schadelijk in gezichtsreinigers omdat de alcohol vrijwel alle bacteriën dood, ook de goede! Daarnaast beschadigt de alcohol de huidcellen, hierdoor krijg je vaak alleen nog maar meer last van puistjes. De meeste merken gebruiken alcohol in hun producten omdat het een oplos middel is voor anderen stoffen. Daarnaast is het ook een goedkope bijvul stof. Ben je op zoek naar een milde gezichtsreiniger voor mannen, koop er dan nooit een met alcohol!

Vermijd kleurstof in een gezichtsreiniger

En gezichtsreiniger van Nivea die helemaal blauw is…. Dat kan niet goed zijn. Naast dat het er wel stoer uitziet is het belangrijk dat je gezichtsreiniger geen kleurstoffen bevat. Kleurstoffen die kunnen de huid extra gaan irriteren na het gebruik van de gezichtsreiniger. Een gevoelige huid reageert hier dan weer op met meer ontstekingen en puistjes. Daarnaast is er geen nut van kleurstoffen in een gezichtsreiniger. Koop het dus gewoon niet en blijf bij de juiste merken! (Zoals Activeskin :) )

Pas op met “organic en natuurlijke” gezichtsreinigers

Organic klinkt erg hip, maar na een beetje onderzoek valt dat best wel mee. Veel meer cosmetica produceten zijn zich de laatsten jaren aan het storten op deze hype. Echter zijn organic gezichtsreinigers helemaal niet geschikt voor de gevoelige huid. De organische ingrediënten reinigen vaak te agressief voor de gevoelige huid. Hierdoor wordt de huid alleen nog maar meer geïrriteerd. Kies dus voor chemische ingrediënten, deze reinigen veel milder en geven minder irritatie.

En? Heb je al een milde gezichtsreiniger gevonden die bij jou past? Geen zorgen, Activeskin heeft al een gezichtsreiniger ontwikkeld die perfect aansluit bij jouw behoeften als man! Met de Activeskin milde gezichtsreiniger voor mannen weet jij zeker dat je van je puistjes af komt. Al enthousiast? Check hem dan meteen hier!

Gebruik naast een milde gezichtsreiniger voor mannen ook een milde exfoliant!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!