BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat is de beste zonnebrandcreme voor het gezicht - Activeskin

Wat is de beste zonnebrandcreme voor het gezicht

Mannen, de zomer komt eraan, dit betekend bij bruinen om er in je zwemkleding beter uit te zien. Maar is al die zon wel gezond voor jouw gezicht? Je moet je gezicht goed beschermen tegen de zon, zeker als je last hebt van puistjes en acne. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcreme voor het gezicht. In dit artikel neem ik je mee bij jouw keuzen voor de beste zonnebrandcreme voor het gezicht.

Waarom moet je zonnebrandcreme voor het gezicht gebruiken?

De eerste vraag die we moeten beantwoorden is, waarom moet je eigenlijk je gezicht beschermen met een zonnebrandcreme. Dat is eigenlijk heel simpel, de zon is namelijk schadelijker dan je denkt. Om je huid goed te kunnen beschermen tegen de zon is een zonnebrandcreme essentieel. Er zijn eigenlijk twee hoofdredenen waarom je zonnebrandcreme voor het gezicht moet gebruiken.

Ten eerste kan de zon je puistjes en daarmee je huid beschadigen. Puistjes hebben vaak dunnen huid. Hoe dunner de huid, hoe makkelijker de huid beschadigt. Hierdoor kunnen puistjes gemakkelijke littekens worden op de huid die erg langzaam weg gaan. Als jij last hebt van puistjes en acne, gebruik dan altijd een dagcreme of zonnebrand met het juiste SPF filter!

Ten tweede is de zon reden 1 dat huidveroudering optreed. Huidveroudering wordt voornamelijk gestimuleerd door de zon. De zon veroorzaakt huidveroudering doordat de zon de huid aantast. Less hier alles over in dit uitgebreide artikel!

Kun je normale zonnebrandcreme gebruiken voor het gezicht?

Een zonnebrand voor je gezicht is essentieel voor een gezonde huid. Normale zonnebrand voor je lichaam is vaak te vet om op je gezicht te gebruiken. Je gezicht gaat door deze vettige zonnebrand super erg glimmen. Daarnaast kan de vettige zonnebrand je poriën verstoppen, hierdoor ontstaan puistjes. Een zonnebrand voor het gezicht geeft een mattere uitstraling en is essentieel voor een gecombineerde/ vette huid van de man.
Wil je weten welk huidtype jij hebt? Lees er meer over!

Wat zijn de voordelen van zonnebrandcreme voor het gezicht?

Beste zonnebrandcreme voor het gezicht

Het gezicht is over het algemeen gevoeliger dan de rest van je lichaam. Het is belangrijk dat je daarom een zonnebrand kies speciaal voor het gezicht. Bij acne en puistjes is het helemaal van belang dat je een goede zonnebrand gebruikt. Jouw puistjes kunnen erger worden van de zon en de zon kan ervoor zorgen dat jouw puistjes littekens worden. Daarnaast droogt de zon de huid uit, dit kan leiden tot een slecht ogende huid. Gebruik dus altijd een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht met een goede SPF.
Kies hier een betaalbare zonnebrand met SPF van biodermal die bij jou past!

Welke SPF factor is het beste voor mijn gezicht?

De SPF in een zonnebrandcrème geeft aan hoe goed de crème jouw beschermt tegen de zon. In zonnebrand voor het gezicht zit ook altijd een SPF. Meestal zit er in zonnebrand voor het gezicht een SPF van 15 tot 50, SPF 15 beschermt een beetje en SPF 50 beschermt heel veel. De vuistregel voor SPF is: de normale tijd tot je verbrand x SPF (getal) = de tijd dat je in de zon kan zitten zonder te verbranden. Dus als je normaal verband binnen 30 min kun je met een SPF 20 ongeveer 10 uur in de zon zitten zonder te verbranden. Let op, dit is een schatting en is in het meest ideale geval.


Het is belangrijk dat je een SPF neemt geschikt voor jouw huid. Als je snel verbrand en je zit in een zonnig klimaat, neem dan SPF 50. Verbrand je bijna nooit en heb je veel pigment in je gezicht, neem dan SPF 15. Voor de gemiddelde persoon zal ik altijd SPF 30 aanraden. Dit dekt meestal de hele dag en zorgt ervoor dat je toch een beetje bij bruint in je gezicht. Kies ook een zonnebrand die waterbestendig is, hierdoor hoef je met SPF 30 alleen 's ochtends even in te smeren en ben je voor de hele dag gedekt!
SPF in dagcrème voor de mannen?

De beste dagcreme met SPF bescherming

Beste dagcreme voor de gecombineerde huid

Er zijn ook verschillende dagcremes die SPF bescherming kunnen bieden aan de huid. Het is belangrijk dat je niet alleen op zonnige dagen een SPF draagt. Ook op bewolken dagen komen de UV stralen door de wolken. Deze stalling kan de huid beschadigen en littekens achter later op de huid. Daarom is het aan te raden om vrijwel dagelijks een dagcreme te dragen met een juiste SPF bescherming.

De beste dagceme met SPF bescherming is La Roche-Posay Effaclar DUO Dagcrème SPF30. Deze dagcreme is namelijk geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. De creme hydrateert de huid zonder deze vet achter te laten. Daarnaast zorgt de creme ervoor dat je huid mat gaat ogen, dit ziet er beter uit dan de spiegel die je nu hebt. Ook heeft deze creme een SPF 30 bescherming. Hierdoor kan de zon je huid niet aantasten en het verkleint de kans op latere littekens op je huid.

Gebruik je een exfoliant? Gebruik dan zeker een zonnebrandcreme voor het gezicht!

Een exfoliant werkt super goed om de huid mooi en stralend te maken. Echter verwijdert de exfoliant de bovenste dode huidlaag van de huid. Hierdoor wordt de huid dunner en gevoeliger voor UV stalling. Gebruik daarom altijd een dagcreme met een beschermende SPF voor je huid als je al gebruik maakt van een exfoliant!

zonnebrandcreme voor het gezicht

Conclusie, wat is de beste zonnebrandcreme voor het gezicht?

We kunnen aan de hand van dit artikel zeggen dat zonnebrandcreme essentieel is voor een goede huidverzorging. Of deze zonnebrandcreme nu komt uit een dagcreme of uit zonnebrandcreme voor het gezicht maakt niet zoveel uit. Let wel op dat op een zonnig dag je beter gebruik kan maken van een zonnebrandcreme die alleen geschikt is voor het gezicht. Hierdoor ben je verzekert van de beste bescherming!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!