BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Wat doet pre workout en waarom gebruik je het? - Activeskin

Wat doet pre workout en waarom gebruik je het?

Steeds meer sporters gebruiken het, pre workout, maar wat doet pre workout eigenlijk? Kort gezegd geeft dit supplement je eigenlijk meer energie tijdens je training.

Pre workouts, ook wel pre genoemd, is een sportsupplement wat de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt onder sporters. Het supplement bestaat uit een combinatie tussen vitamine, andere supplementen en antioxidanten.

Van pre krijgen de meeste sporters meer energie. De basis stoffen in pre workouts zijn cafeïne, creatine, BCAA en antioxidanten. Daarnaast zit pre ook vol met vitamines.

Dit supplement wordt ongeveer 15 min voor de training genomen in een poedervorm. Het poeder wordt gedoseerd in een maatschep, ook wel een scoop genoemd.


Wat doet pre workout?

Maar wat doet pre workout nu echt? Een pre workout heeft als hoofdtaak je energie te geven tijdens je training. De werking van pre kan nog wel per merk verschillen. Elk merk heeft zijn eigen samenstelling per pot, hierdoor kunnen de effecten per merk verschillen.

De meeste fysieke effecten van pre workouts komen door de stoffen cafeïne, taurine en beta-alanine. Deze 3 stoffen komen in vrijwel alle pre workouts voor en veroorzaken de meeste effecten. De dosering van deze stoffen in je pre heeft invloed op het effect wat je voelt van de pre! Lees in dit artikel van Desterrenlijn wat de werking is van elke ingrediënt.

De werking van pre kan dus per pot variëren. Wel kunnen er over het algemeen een aantal kern voordelen benoemd worden van dit supplement. Dit doen pre workouts sowieso met je lichaam:

  • Meer energie
  • Opgewekter gevoel
  • Minder snel last van verzuring
  • Meer focus
  • Verbetert fysieke prestaties

Lees in dit artikel van Fitnessinformatie alles over de voordelen van pre workout!

Wat doet pre workout

Wat zijn de nadelen van pre workouts?

Helaas heeft pre workout ook een aantal nadelen. Deze nadelen ontstaan vaak op het moment dat er onverstandig om wordt gegaan met het supplement. Ook de aanschaf van de verkeerde pre workouts kan veel nadelen opleveren.

Een van de grootste nadelen is een overschot aan cafeïne. Dit komt vaak doordat sporters te veel scoops pre nemen, hierdoor krijgen ze een dagelijks overschot aan cafeïne binnen. Een overschot leidt vaak tot onrustigheid op de dag en niet kunnen slapen 's nachts. Lees in dit artikel van Activeskin hoelang pre workout eigenlijk werkt!

Ook de aanschaf van een verkeerde pre workouts kan nadelen hebben. Ten eerste zijn er pre workouts waar extreem veel cafeïne in zit, voordat je die gaat gebruiken wil je dat wel even weten. Check daarom voordat je een pre aanschaft eerst even hoeveel cafeïne er in zit!

Pre workouts met een hoge dosering creatine kan ook puistjes en overmatig veel zweten stimuleren. Check dit artikel van Activeskin over deze anderen nadelen!

Beste pre workout voor jouw

Oke oke, we weten dus wat pre workouts doen en wat de voordelen en nadelen zijn. Maar welke pre past nu het beste bij jou als sporter?

De beste pre voor jou is afhankelijk van je lichaamsbouw, ervaring, portemonnee en leeftijd.

Bij de aanschaf pre workouts moet je op 3 dringen letten:

  • Hoeveelheid cafeïne
  • Hoeveelheid doseringen
  • Concentratie werkzame stoffen

Zelf vind ik de Cellucor C4 Original pre workout de beste allround pre workout. Deze bevat een normale hoeveelheid cafeïne en heeft ook een zacht prijskaartje.

SupplementGuide heeft een mooi overzicht gemaakt van de beste pre workouts per behoeften van de sporter. Check in dit artikel van SupplementGuide welke pre workout het beste bij jou past!

Creatine veroorzaakt puistjes

Conclusie

Wat doet pre nu echt? Pre workout geeft je dus meer energie tijdens het trainen. Pre blijft natuurlijk een supplement dus naar mijn mening moet het altijd een “extraatje” zijn.

Kies de juiste pre die bij jou past. Laat je niet te veel afleiden door marketingcampagnes en valse beloften. Probeer er een paar uit en kijk welke het beste bij jou past!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!