BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Waarom heb jij last van puistjes rond je mond? - Activeskin

Waarom heb jij last van puistjes rond je mond?

Puistjes komen overal op het lichaam voor. Het is daarom niet zo raar dat puistjes rond je mond ook voorkomen. Natuurlijk wil je van deze puistjes snel af en wil je voorkomen dat ze nog een keer opduiken. In dit artikel leg ik je uit hoe deze puistjes rond je mond kunnen ontstaan en hoe je er zo snel mogelijk vanaf kan komt!

Oorzaak puistjes rond je mond?

Er zijn een aantal verschillende redenen waardoor jij puistjes krijgt rond om je mond. Puistjes rond je mond worden veroorzaakt door eten, tandpasta, scheren en mondverzorging! Deze redenen verschillen allemaal van elkaar en het is belangrijk dat je voor jezelf kijkt wat bij jou de reden is. Hieronder zijn de vier basis redenen uitgewerkt.

1. Eten veroorzaakt puistjes rond je mond

Puistjes rond je mond hebben vaak een duidelijke oorzaak, viezigheid en vet. Een puistjes ontstaat doordat de porie verstopt raakt. De talg dat dan in de porie zit kan niet meer weg. Rond je mond verstopt je porie vaker door etensresten en viezigheid van je vingers. Je raakt simpelweg vaker je huid rond je mond aan met je handen. Daarnaast is het logische dat er rond je mond vaker puistjes krijgt. Dit komt doordat het gebied van je mond binnen de T-zone valt, dit is je huidzone waar het meeste talg wordt geproduceerd. Eten heeft dus invloed op de puistjes rond je mond maar vergis je niet, het eten zelf heeft weinig invloed. Het gaat om de manier waarop jij omgaat met de hygiëne tijdens en na het eten!

2. Tandpasta veroorzaakt puistjes rond je mond

Veel ingrediënten in tandpasta kunnen puistjes veroorzaken. Niet alle tandpasta bevatten deze ingrediënten. Het gaat voornamelijk om ingrediënten zoals mint en natriumlaurylsulfaat. Doordat de tandpasta in aanraking komt met je huid kunnen deze ingrediënten je porie laten verstoppen of de huid irriteren. Door het onhandig gebruik van tandpasta kan dus puistjes veroorzaken!

3. Scheren veroorzaakt puistjes rond je mond

Veel mannen hebben last van puistjes na het scheren. Deze puistjes kunnen bijvoorbeeld ontstaan in de hals, rond de mond, en nek. Deze puistjes zijn vaak geen echten puistjes met een wit kopje, het zijn rode bultjes. De rode bultjes die jij na het scheren krijgt zijn ontstoken haarzakjes. Je gezichtshaar groeit dan niet naar buiten maar groeit onder de huid. Het haarzakje wordt dan dik en rood, dit kan ook gepaard gaan met jeuk of irritatie. Het is daarom echt van belang dat je op de juiste manier scheert om puistjes te voorkomen!

Hoe scheer je goed? Check hier het stappen plan om te scheren zonder puistjes!

4. Lipbalsem veroorzaakt puistjes rond je mond

Doordat lipbalsem vettige ingrediënten bevat, is de kans best wel groot dat je hierdoor puistjes krijgt. De vettige balsem verstopt je poriën en hierdoor ontstaan er gemakkelijk puistjes. Ook al gebruik je zelf geen lipbalsem, lipbalsem van een ander kan ook puistjes veroorzaken. Dus de volgende keer dat je vriend of vriendin lipbalsem opdoet is het uitkijken geblazen. Er zijn natuurlijk ook niet vettige lipbalsems, de Carmex Classic is daarvoor een goede.

Jouw puistjes kunnen ook komen door je mondkapje! Check hier wat je daar aan kan doen!

Hoe voorkom je puistjes rond je mond

Het voorkomen van puistjes rond je mond is heel eenvoudig, hygiëne! Ik wil niet zeggen dat je niet goed met je hygiëne omgaat, maar het kan altijd beter! Met deze 3 hygiëne pro tips maak jij het risico op een volgens puistjes rond je mond extreem klein.

  1. Houd je huid schoon! Was je huid minimaal tweemaal daags met een goede face wash. Hierdoor voorkom je overmatig veel talg op je huid. Daarnaast verwijder je met een facewash al het vet en viezigheid rond je mond na het eten. Toevallig verkoopt Activeskin een face wash die je puistjes kan voorkomen. De gezichtsreiniger laat je huid schoon en fris achter. Ben je al enthousiast? Neem eens een kijkje en klik hier!
  2. Blijf van je huid af! Blijf met je handen van je huid af. Hierdoor is de kans dat je viezigheid naar je huid breng veel kleiner!
  3. Gebruik de juiste verzorging! Voordat je de volgende keer lipbalsem of tandpasta op je huid smeert moet je even twee keer nadenken of dat wel slim is. Als je het doet, gebruik dan niet te veel. Houd daarnaast gewoon je mond dicht met tandenpoetsen, dit scheelt al in de hoeveelheid tandpasta die over je huid komt!
Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!