BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Voorkom puistjes na het scheren - Activeskin

Voorkom puistjes na het scheren

Veel mannen hebben last van puistjes na het scheren. Deze puistjes kunnen bijvoorbeeld ontstaan in de hals, nek en aan de onder kant van je gezicht. Deze puistjes zijn vaak geen echten puistjes met een wit kopje, het zijn rode bultjes. De rode bultjes die jij na het scheren krijgt zijn ontstoken haarzakjes. Je gezichtshaar groeit dan niet naar buiten maar groeit onder de huid. Het haarzakje wordt dan dik en rood, dit kan ook gepaard gaan met jeuk of irritatie. Om dit te voorkomen zijn er een aantal dingen die je kunt doen. In dit artikel krijg je 3 tips hoe je puistjes na het scheren kan voorkomen!

1. gebruik goede spullen om puistjes na het scheren te voorkomen

Als je gaat scheren, gebruik dan altijd goede spullen. Dit begint met een scherp en schoon scheermes waarmee je gemakkelijk de haartjes snijdt. Als het mes goed schoon is dan voorkom je ook latere ontstekingen door vuil. Gebruik daarnaast scheerzeep zonder alcohol en parfum. Alcohol en parfum irriteren namelijk de huid en kunnen puistjes veroorzaken. Een goede scheerzeep is, Proraso Scheerschuim Sensitive. Het beste is om gewoon een scheermesje te gebruiken in plaats van een apparaat. Dit komt doordat het apparaat de haartjes onvolledig kan scheren. Daarnaast kan het apparaat ook de haartjes de verkeerde richting op scheren.

2. Scheer op de juiste manier

Als je goede spullen hebt om te scheren, scheer dan altijd op de juiste manier het gezicht en de nek. Dit is voornamelijk belangrijk als je een geïrriteerde huid hebt. Scheer volgens de volgende stappen voor perfect resultaat en om te voorkomen dat je puistjes na het scheren krijgt.

  1. Maak de huid warm en soepel, dit kan je doen door te douche of door een verwarmde doek op de huid te laten rusten voor 3 min.
  2. Maak de huid schoon met de facewash van Activeskin, was deze vervolgens af met louw water.
  3. Breng voldoende scheerzeep aan op de huid en masseer deze in met cirkelbewegingen.
  4. Scheer met een scherp mes eerst met de haarrichting mee.
  5. Was de huid vervolgens schoon.
  6. Voor perfect resultaat kan je deze routine herhalen, scheer de tweede keer tegen de haarrichting in.
  7. Was de huid goed met fris water om de poriën en de haarzakjes dicht te maken

Als je deze stappen doorloopt heb je de minste kans op puistjes na het scheren.

3. Verzorg je huid goed!

Voor optimaal resultaat is het belangrijk dat je je huid altijd goed verzorgt. Gebruik voor het scheren een goede facewash. Hierdoor maak je de huid schoon en zorg je ervoor dat de huid soepel is. Daarnaast is het verstandig om je huid regelmatig te exfoliëren. Hierdoor zorg je ervoor de huid glad blijft en de haartjes makkelijker af te scheren zijn. Als laatste kan je gebruik maken van een dagcrème om de huid gehydrateerd te houden. Dit zorgt ervoor dat je huid soepel blijft na het scheren.

Lees meer over de beste producten voor de mannen huid!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!