BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Vette huid man, hoe kom je van een vette huid af? - Activeskin

Vette huid man, hoe kom je van een vette huid af?

Verreweg de meeste mannen hebben last van een vette huid. Een vette huid bij de man is over het algemeen meer puistjes en acne gevoelig. Hierdoor willen veel mannen af van hun vette huid, maar hoe kom je van een vette huid af?

Een vette huid bij de man wordt vrijwel altijd veroorzaakt door hormonen. Je komt van je vette huid af door hem schoon te houden met een goede face wash!

In dit artikel leg ik je alles uit over wat een vette huid is en hoe je er het beste vanaf komt!

Aan het einden van dit artikel weet jij waarom je als man last hebt van een vette huid. Ook weet je wat je moet doen om van je vette huid af te komen.

Een vette huid is een van de 4 huidtypes. Voordat je cosmetica gaat aanschaffen is het belangrijk dat je weet welk huidtype je hebt. Veel mensen maken de fout verkeerde producten te gebruiken voor hun huidtype. Lees in dit artikel van Activeskin welke van de 4 huidtypes jij hebt!


Wat is een vette huid bij de man?

De meeste mannen hebben een vette huid op het gezicht. Een vette huid is een van de 4 huidtypes die voorkomen op het gezicht. De vette huid bij mannen en vrouwen kan zowel komen door erfelijkheid, hormonen en lifestyle.

Vrijwel alle mannen hebben last van een vette tot gecombineerde huid. Het verschil tussen de vette huid bij de man en de gecombineerde huid is de delen van de huid die vet zijn. Bij een gecombineerde huid heb je last van een vette T-Zone. Bij een vette huid is vrijwel je hele huid vet. Lees in dit artikel van de Etos alles over de gecombineerde huid!

T-zone mannen

Een vette huid bij mannen kenmerkt zich aan een aantal punten. Herken jij deze punten bij jouw huid, dan heb je last van een vette huid. Hieronder staan de meest voorkomende symptomen van een vette huid onder elkaar:

  1. Acne en puistjes gevoelig
  2. De huid voelt vet en plakkerig aan
  3. De huid kan jeuken
  4. De huid is vaak rood en geïrriteerd
  5. Je hebt last van puistjes op je wangen
  6. Je hebt grote poriën (poriën zijn zichtbaar)

Een vette huid ontstaat als er een verstoring is binnen de vocht- vetbalans van de huid. Een gehydrateerde huid en een vette huid zijn dus niet hetzelfde! Hoe vetter je huid is, hoe minder gehydrateerd je huid is, en natuurlijk ook andersom. Een huid die perfect in balans is is een normale en rustige huid.

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid bij mannen kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Een vette huid komt altijd doordat de talgklieren in de huid te veel talg aanmaken. Dat talg komt vervolgens uit de poriën op de huid en maken je huid vet. Je poriën zijn de kleinen “gaatjes” die je ziet op je huid.

Wat dat overschot aan talg veroorzaakt is bij iedereen verschillend. Hieronder leg ik de 3 meest voorkomende oorzaken van een vette huid uit. Jij kan vervolgens kiezen welke oorzaken bij jou past!

Vette huid door erfelijkheid

Een vette huid kan door erfelijkheid komen, je kunt daar dus niet zo gek veel aan doen. Als je ouders, je broers of zussen of andere familie leden last hebben van een vette huid kan je vette huid door erfelijkheid komen. Het is dan extra belangrijk dat je je huid goed verzorgt met de juiste producten!

Vette huid door hormonen

Hormonen zijn de nummer 1 oorzaken van je huidproblemen. De kans is dus ook het grootste dat je hierdoor een vette huid hebt!

Het hormoon DHT is de veroorzaker van een extreme talgproductie. DHT is het meest mannelijke hormoon wat er is en wordt gemaakt door testosteron en het enzym 5-alfa. Het hormoon stimuleert de talgklier om talg aan te maken. Hierbij geld, hoe meer DHT, hoe meer talg er wordt aangemaakt. DHT is dus ook de reden waardoor zoveel tieners last van puistjes en acne hebben!

Merk je dus dat je veel testosteron hebt, dan kan dit zomaar de oorzaak zijn van je vette huid. Lees in dit artikel van Activeskin alles over hormonen en een vette huid!

vette huid en puistjes

Vette huid door lifestyle

Je lifestyle bepaald hoe je je voelt, hoe je eruitziet en hoe je bent. Je vette huid heet dus ook alles te maken met je lifestyle.

Een lifestyle met veel fitness, krachttraining en eiwitrijke voeding boost je testosteron niveau. Hierdoor kan je lifestyle de veroorzaker zijn van je vette huid. Ook kan een grote hoeveelheid eiwitten in combinatie vet suikers zorgen voor een vette huid. Dit wordt dan veroorzaakt door het hormoon IGF-1. Lees alles over hoe eiwitten puistjes kunnen veroorzaken in dit artikel van Activeskin!

Ook kan ongezond eten en vettig eten je vette huid veroorzaken. Heb je iets te vaak een cheat meal? Check dan in dit artikel van Eucerin hoe voeding invloed heeft op je huid!

Hoe kom je van een vette huid af?

Een vette huid wordt altijd veroorzaakt van binnenuit. Om dus echt helemaal van een vette huid af te komen is het dus belangrijk dat je een aanpassing maakt in je lifestyle of eetpatroon. Als je die verandering maakt, verwacht dan niet meteen resultaat. Het kan wel weken duren voordat je echt resultaat ziet.

Om direct resultaat te zien is er een gouden tip, HOUD JE HUID SCHOON! Je kunt dit het beste doen met een face wash voor mannen!

Als je je huid schoonhoudt dan hebt je bijna geen last van een vette huid. Je huid voelt dan vervolgens weer fris, zacht en soepel aan. Om je huid schoon te houden kan je het beste cosmeticaproducten gebruiken, alleen schoon water is vaak niet voldoende om het vet van de huid te halen.

Let wel op, als je last hebt van een vette huid is je huid vaak ook gevoelig. Vermijd dus producten met parfum, alcohol en kleurstof. Check in dit artikel van Zustainabox welke ingrediënten je beter kan meiden in cosmetica!

Face wash vette huid man

Face wash vette huid man

Door je huid op dagelijkse basis schoon te maken voorkom je nadelige effecten van je vette huid bij mannen. Je kunt het beste je huid schoon maken met een face wash voor mannen.

De Activeskin face wash is perfect geschikt voor de vette huid van de man. De Activeskin Face Wash voorkomt puistjes, pukkels en acne op de vette huid. De face wash kalmeert de huid en laat de huid soepel en fris achter. Daarnaast wordt de huid gehydrateerd en vetvrij gemaakt.

De face wash kan je elke ochtend, avond en na je training gebruiken. Hierdoor voorkom je dat je huid echt vet wordt op de dag. De face wash is makkelijk in gebruik en is zowel te gebruiken onder de douche als bij de wastafel.

De Activeskin face wash is het perfect product om jouw vette huid tegen te gaan! Check hem hier en merk het verschil!

Face wash vette huid man

Conclusie

Een vette huid kan dus 3 verschillende oorzaken hebben. Meestal is de hoofdoorzaak van je vette huid een combinatie van lifestyle en hormonen. Een vette huid is goed te bestrijden met de juiste producten, voornamelijk een face wash speelt een key rol.

Uiteraard zijn er nog ander producten die je kunt gebruiken tegen een vette huid zoals een BHA exfoliant en een dagcreme. Check hier welke producten je nog meer kunt gebruiken tegen een vette huid!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!