BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Veroorzaakt Creatine puistjes? - Activeskin

Veroorzaakt Creatine puistjes?

Wetenschappelijk gezien moeten we stellen dan je van creatine geen puistjes krijgt! 

Helaas kunnen sommige sportsupplementen puistjes veroorzaken, maar of creatine puistjes veroorzaakt is nog maar de vraag. In sommige studies komt naar voren dat creatine effect kan hebben op de huid. Dit komt dan doordat creatine de aanmaak van het hormoon DHT stimuleert. Een teveel aan dit hormoon kan een piek in de talgproductie veroorzaken. 

Let wel op: Er is te weinig wetenschappelijk bewezen dat creatine direct invloed heeft DHT. We kunnen hier dus geen harde uitspraak over doen!

Waarom veroorzaakt DHT puistjes?

Het hormoon DHT is actiefste mannelijke hormoon dat er is. DHT wordt op een natuurlijke manier aangemaakt door het lichaam. Het ontstaat door het hormoon testosteron in combinatie met het enzym 5-alfal, bij deze reactie ontstaat Dihydrotestosteron (DHT). De hoeveelheid DHT wordt bepaald door de hoeveelheid testosteron dat je al hebt. Meestal heb je in de bulk meer testosteron dan in de cut. Het hormoon stimuleert de lichaamsbeharing, spiergroei, zweet, libido en de talgproductie. Door een overschot aan DHT worden deze processen ook overmatig actief. Dit resulteert vaak in vervelende effecten, zoals:

  • Haarverlies op je hoofd
  • Meer lichaamsbeharing
  • Overmatig zweten
  • Acne (puistjes)
  • Agressie
  • Extreem hoog libido

Het komt vrijwel nooit voor dat door een natuurlijke aanmaak van DHT je deze bijeffecten gaat ervaren. Deze effecten ontstaat alleen als je een overschot aan DHT in je lichaam hebt.

Als je meer wilt weten wat je kunt doet tegen een verhoogd DHT, lees hier verder!

De puistjes worden veroorzaakt door de overmatige talgproductie. Overmatig veel talg veroorzaakt puistjes omdat de talg je poriën laat verstoppen. Een verstopte porie gaat ontsteken en wordt rood en opgezwollen. Het witten kopje wat je op een puistje ziet is talg.

Conclusie: Veroorzaakt creatine puistjes?

Er is dus geen hard bewijs dat creatine puistjes veroorzaakt. Als creatine echt je DHT verhoogt dan kan creatine geen puistjes veroorzaken, maar het kan het wel instand houden. Dit komt doordat je DHT niet meer daalt en je teveel talg blijft produceren. We moeten wachten op betrouwbaarder onderzoek om deze hypothese te valideren.

Voor nu: wetenschappelijk gezien moeten we dus stellen dan je van creatine geen puistjes krijgt! 

Denk je dat je wel puistjes krijgt van creatine? Dan adviseren wij om te stoppen met het gebruik van creatine. Na 4 weken kun je goed zeggen of creatine de oorzaak was van je problemen. Daarnaast is het belangrijk dat je huid goed verzorgt met de juiste producten. De Activeskin Face Bundle zijn alle huidverzorgingsproducten die je ooit nodig zal hebben!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!