Veroorzaakt Creatine puistjes? - Activeskin

Veroorzaakt Creatine puistjes?

Helaas kunnen sportsupplementen puistjes veroorzaken, ook creatine kan puistjes veroorzaken. Creatine veroorzaakt lang niet bij iedereen puistjes, maar dit kan dus wel het geval zijn. De puistjes worden veroorzaakt doordat creatine de aanmaak van het hormoon DHT stimuleert.

Let wel op: Er is nooit wetenschappelijk bewezen dat creatine direct invloed heeft op je huid. De puistjes die je van creatine kan krijgen ontstaan door een wisselwerking van creatine, hormonen en het effect van die hormonen op het lichaam. We adviseren om zelf te testen of creatine impact heeft op je huid. Heb je dus last van je huid, stop met creatine en kijk hoe je huid reageert. 

Wat veroorzaakt puistjes?

Het hormoon DHT is actiefste mannelijke hormoon dat er is. DHT wordt op een natuurlijke manier aangemaakt door het lichaam. Het ontstaat door het hormoon testosteron in combinatie met het enzym 5-alfal, bij deze reactie ontstaat Dihydrotestosteron (DHT). De hoeveelheid DHT wordt bepaald door de hoeveelheid testosteron dat je al hebt. Meestal heb je in de bulk meer testosteron dan in de cut. Het hormoon stimuleert de lichaamsbeharing, zweet, je libido en de talgproductie. Door een overschot aan DHT worden deze processen ook overmatig actief. Dit resulteert vaak in vervelende effecten, zoals:

  • Haarverlies op je hoofd
  • Meer lichaamsbeharing
  • Overmatig zweten
  • Acne (puistjes)
  • Agressie
  • Extreem hoog libido

Het komt vrijwel nooit voor dat door een natuurlijke aanmaak van DHT je deze bijeffecten gaat ervaren. Deze effecten ontstaat alleen als je een overschot aan DHT in je lichaam hebt. Doordat creatine de aanmaak van DHT kan stimuleren kunnen deze effecten ontstaat op het moment dat je creatine supplementeert. Vaak ontstaat er een overschot aan DHT omdat je van naturen al veel testosteron hebt.

Als je meer wilt weten wat je kunt doet tegen een verhoogd DHT, lees hier verder!

De puistjes die je krijgt door het innemen van creatine worden veroorzaakt door de overmatige talgproductie. Overmatig veel talg veroorzaakt puistjes omdat de talg je poriën laat verstoppen. Een verstopte porie gaat ontsteken en wordt rood en opgezwollen. Het witten kopje wat je op een puistje ziet is talg.

Het is belangrijk dat zeker niet iedereen klachten krijgt bij creatine gebruik. Een ruime meerderheid zal waarschijnlijk geen negatieve bijwerkingen ervaren. Ervaar je wel bijwerkingen? Dan adviseren wij om te stoppen met het gebruik van creatine. Na 4 weken kun je goed zeggen of creatine de oorzaak was van je problemen. Daarnaast is het belangrijk dat je huid goed verzorgt met de juiste producten. De Activeskin Face Bundle zijn alle huidverzorgingsproducten die je ooit nodig zal hebben!

Terug naar blog

Last van je huid?