BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Tips tegen puistjes op gezicht, dit zijn de  beste tips! - Activeskin

Tips tegen puistjes op gezicht, dit zijn de beste tips!

Ongeveer 85% van de mannen, in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar krijgen te maken met acne. Acne is eigenlijk een verzamelnaam voor huidoneffenheden zoals puistjes en black heads. Puistjes zijn verstopten talgklieren die voornamelijk voorkomen op het gezicht, op de borst, rug, nek en/of de schouders. Puistjes zijn erg vervelend om te hebben en je wil hier het liefste zo snel mogelijk van af, maar hoe doe je dat? In dit artikel vindt je de beste tips tegen puistjes op gezicht!

Wat zijn de beste tips tegen puistjes op gezicht?

Hieronder staan de 5 beste tips die je kan volgens om puistjes op je gezicht te voorkomen. Het is wel belangrijk dat je ene combinatie van deze tips hanteert. Een enkele tips is waarschijnlijk niet voldoende om echt van je puistjes af te komen. Lees alle tips door en kijk welken jij kan toepassen in je leven!

Tips tegen puistjes op gezicht: houd je huid schoon!

De eerste van de 5 tips tegen puistjes op gezicht is schoonmaken! Puistjes ontstaan wanneer de poriën in de huid verstopt raken met talg. Door een overmatige talgproductie raken je poriën eerder verstopt en zul je meer puistjes krijgen. Zorg er dus altijd voor dat je je poriën schoonhoudt. Door je poriën schoon te houden kan talg zich niet opstapelen in je poriën.

Een schone huid begint bij schonen poriën. Houd je poriën schoon door het gebruik van mannen huidverzorgingsproducten. Het is van belang om producten aan te schaffen die speciaal bedoeld zijn voor de mannenhuid, omdat deze huidverzorgingsproducten de mannenhuid goed ondersteunen. Denk daarbij aan Huidverzorgingsproducten zoals een face wash, dag/nacht crème en een scrub.
Wil je meer lezen over de beste producten klik dan hier.

Activeskin heeft een face wash ontwikkeld die speciaal geschikt is voor de huid van de moderne man. Onze face wash verwijdert de overtollige olie van de huid en laat de huid fries achter. Daarnaast beschikt de face wash over een milde exfoliërende werking. Hierdoor verkleinen je poriën en heb je minder last van een vette huid!

Wauw, heel veel informatie over misschien wel de beste face wash voor mannen van Nederland! Enthousiast? Check hem hier dan meteen!

Tip 2: Doe aan krachttraining

 tip tegen puistjes op gezicht

Laat je ware mannenkracht naar buiten komen en breek de sportschool helemaal af. Sporten heeft een positief effect op je hele lichaam, dus ook op je huid. Doordat tijdens het sporten je hartslag omhooggaat en je bloed sneller door je lichaam stroomt, worden de haarvaatjes in je gezicht voorzien van meer bloed. Door dit bloed kunnen je cellen hun afvalstoffen beter kwijt. Ontstekingen in de huid worden geremd en je puistjes zullen verminderen.

Zorg er wel altijd voor dat je gelijk na het sporten je gezicht wast met een goede face wash. Dit zal ervoor zorgen dat de bacteriën die op je gezicht zitten van het sporten niet in je poriën terecht kunnen komen. Ook kun je met een goede face wash de overtollige talg, wat je aanmaakt tijdens het sporten, weg wassen. Was je gezicht dus altijd meteen na het sporten om puistjes te voorkomen.
Lees hier verder over de relatie tussen hormonen en puistjes!

Tip 3: Let je op je voeding!

De relatie tussen voeding en puistjes wordt vaak gelegd. Echter is er nooit wetenschappelijk bewezen dat er een relatie is tussen voeding en puistjes. Het is dus moeilijk om te zeggen welke invloed voeding op jouw puistjes echt heeft. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die effect zouden kunnen hebben op je puistjes. De meeste mannen die ervaren klachten met producten zoals zuivel, suikers en verwerkte producten.

De tip is om zelf te gaan experimenteer met je voeding. Vermijd bepaalden producten en kijk wat het effect is op je huid. Een gouden tip hierbij is om allen onverwerkte producten te eten. Veel mannen zien bij dit dieet een positief resultaat op hun huid.
Wil je meer lezen over de relatie tussen voeding en acne klik dan hier!

Tip 4: Afblijven!

Puistjes zijn vervelend om te hebben en je wil er zo snel mogelijk vanaf. Daarom is het logisch dat als je een puistjes hebt je hem zo snel mogelijk wilt uitknijpen. Het uitknijpen van een puistjes doet meer kwaad dan goed!

Op het moment dat je een puistje uitknijpt scheur je de huid en de porie open. Het pus en de bacteriën van de geïrriteerde talgklier komen dan naar buiten zetten. Dit is slecht om drie redenen.

Ten eerste kunnen de bacteriën uit het puistjes anderen poriën infecteren, dit leidt tot nog meer puistjes. Daarnaast knijp je het puistjes vaak op een verkeerde manier uit. Als je te zacht knijpt kan het pus met de bacteriën achterblijven in de porie die vervolgens nog een puistje veroorzaakt. Als je te hard knijpen kun je juist weer een wondje maakt, dit kan lijden tot blijvende littekens. Ten slot komen de bacteriën van je vingers vaak op de huid terecht en dat kan lijden tot meer ontstekingen.

Blijf dus altijd van je puistjes af! Laat ze met rust en uiteindelijk gaan ze vanzelf weg. Hoe vaker jij aan je puistjes zit hoe groter de kans is dat jij meer puistjes je krijgt.
Klik hier om te zien hoe jij je acne het beste kan aanpakken!

Tip 5: Drink genoeg water

De laatste van de 5 tips tegen puistjes op gezicht is genoeg water drinken! Water drinken is een van de simpelste dingen die je kan doen om jouw huid te verbeteren. Naast dat je veel water moet drinken om je spieren en je organen gezond te houden, moet je ook veel water drinken om je huid gezond te houden. Bij een tekort aan water is het voor je lichaam veel moeilijker om je huid mooi, soepel en schoon te houden. Drink daarom elke dag minimaal 2 liter water.

Ik drink nu dagelijks minimaal 3,5 liter water en ik merk verbetering op alle vlakken. Mijn huid is verbeterd en ik merk dat ik over de gehele dag meer energie heb. Daarnaast is mijn fysiek ook verbeterd en heb ik minder vaak last van spierpijn en kramp. Ik wil je adviseren om elke ochtend de dag te beginnen met 500ml water om het vocht wat je in de nacht bent verloren weer aan te vullen. Daarnaast drink ik voor mijn training ook 500ml water en tijdens de training minimaal 1 liter. Als afsluiting drink ik voordat ik ga slapen ook nog eens 500ml. Door de dag heen drink ik dus nog ongeveer 1 liter water.
Door genoeg water te drinken houd je je lichaam en je huid gezond!
Ik vind het fijn om een grote beker te hebben waar je minimaal 750ml water kunt in doen, deze bekers vind je hier.

Conclusie, de beste tips tegen puistjes op gezicht

Elk van deze tips kan super waardevol zijn voor jouw huidverzorgingsroutine. Probeer daarom zelf zo veel mogelijk van deze tips te implanteren in jouw routine. Let wel op, deze tips zijn geen wondermiddelen. Veel van deze tips werken goed in combinatie met elkaar. Als het gaat om huidverzorging is het belangrijk dat je alles op de juiste manier doet. Wil je meer lezen over de perfecte huidverzorgingsroutine? Check dan de artikelen op Activeskin!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!