BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Supplementen veroorzaken puistjes bij mannen, alles wat je moet weten - Activeskin

Supplementen veroorzaken puistjes bij mannen, alles wat je moet weten

Supplementen veroorzaken puistjes! Voor krachtsporters/ bodybuilders/ fitnessers zijn supplementen vaak onmisbaar, wij vragen simpelweg te veel van ons lichaam. Het is erg lastig om aan al je vitamine en eiwitten te komen met “normale voeding”, zeker als aan het droogtrainen bent voor de zomer. Daarom supplementaire de meeste van ons ook whey en verschillende vitamine. Echter kunnen supplementen puistjes veroorzaken. In dit artikel kijken we naar: whey protein, creatine en vitamine die puistjes veroorzaken.

Kan whey protein puistjes veroorzaken?

Ja, whey protein kan puistjes veroorzaken, maar dit geldt niet voor iedereen. Wetenschappelijk onderzoek heeft nooit de relatie tussen whey en puistjes aangetoond. Echter hebben veel mannen die whey supplementaire last van puistjes. Dit komt doordat whey een allergische reactie kan veroorzaken in de vorm van puistjes. Ook kan het overschot aan eiwitten puistjes veroorzaken, maar dit geldt zeker niet voor iedereen.
Als jij veel sport en je last hebt van puistjes wil ik je adviseren om voor een paar weken te stoppen met het gebruik van whey protein. Als substituut kun je bijvoorbeeld wel vegan whey gebruiken. Mocht je geen verschil zien dan weet je dat je puistjes dus niet worden veroorzaakt door whey.
Een goed alternatief voor whey protein is VEGAN PERFECTION.

Kan creatine puistjes veroorzaken?

Ja, helaas kan het gebruik van creatine puistjes veroorzaken. Ik ben over het algemeen een grote fan van creatine en veel sporters gebruiken het dagelijks. Creatine heeft lang niet bij iedereen effect op de huid. Echter ben ik een van de ongelukkige die puistjes krijgt wanner ik creatine gebruik.
Creatine stimuleert de aanmaak van het hormoon DHT. Dit hormoon is het meest dominante hormoon in het lichaam, het wordt ook wel de grote broer genoemd van testosteron. DHT heeft positieve en negatieve effecten op ons lichaam. Een van de negatieve effecten is dat je er puistjes van kan krijgen. Echter is het risico op negatieve effecten van DHT een stuk lager wanner je in een cut zit.
De pijnlijke conclusie is dat je van creatine puistjes kan krijgen. Wil je meer lezen over DHT en hoe je de negatieve effecten tegen kan gaan? Ik verwijs je graag door naar dit artikel.

supplementen veroorzaken puistjes

Welke vitamines helpen tegen puistjes?

Vitamines zijn onmisbaar voor een gezond lichaam, dus ook voor een gezonde huid. Er zijn een aantal verschillende vitamines die je kunt supplementaire tegen puistjes. De vitamines die bij mij effect hebben gehad en die ook wetenschappelijk onderbouwt zijn, zijn zink en vitamine D. Naast deze twee supplementen is het belangrijk om elke dag gewoon je multivitaminen te nemen, dit zorgt ervoor dat je hele lichaam gezond blijft.
Zink is een essentiële vitamine tegen puistjes. Het zorgt ervoor dat je DHT-niveau op een normaal niveau blijft. Daarnaast gaat zink ook de aanmaak van 5-alfa tegen, het enzym dat testosteron omzet in DHT. Zink kan je supplementaire, maar is ook te vinden in dierlijke producten. Het is echter lastig om alleen uit voeding genoeg zink te halen. Dus Zink is het supplement tegen puistjes!
Vitamine D wordt op een natuurlijk manier in het lichaam aangemaakt door zonlicht. Wij Nederlanders weten dat de zon bij ons niet altijd lekker schijnt, zeker niet in de winter. Daarnaast komen we eigenlijk te weinig buiten om genoeg vitamine D aan te maken. Veel mensen in Nederland leiden daarom aan een vitamine D tekort. Het blijkt uit wetenschappelijke studies dat het supplementaire van vitamine D een positieve werking kan hebben op puistjes. Heb jij last van puistjes, probeer dan eens vitamine D als supplement!

Gyms dicht? Check hier ons gratis body weight trainingsschema!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!