BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes weg in 1 uur, dit zijn de beste tips tegen puistjes - Activeskin

Puistjes weg in 1 uur, dit zijn de beste tips tegen puistjes

Kan je puistjes weg in 1 uur? Helaas, je kan puistjes niet verwijderen in 1 uur tijd. Wel kan je dit uur gebruiken om puistjes te maskeren. Hierdoor kan je je puistjes minder duidelijk zien.

Er zijn verschillende natuurlijke producten waardoor jouw puistjes een stuk minder opvalen. Je camoufleert dan als het waren het puistje. De meeste van deze natuurlijke producten heb jij vaak gewoon thuis liggen!

Puistjes weg in 1 uur is dus niet mogelijk. Wel kan je ervoor zorgen dat het puistje onzichtbaar wordt voor de buitenwereld. Jouw puistjes weg in 1 uur, dit zijn de 10 beste tips!

Puistjes weg in 1 uur, Hoe werkt dat?

Zoals al eerder gezegd kan een puistje niet helemaal weg binnen dat 1e uur. Wel kan je het puistje camoufleren met natuurlijke producten om het puistje minder zichtbaar te maken.

In de komende 10 tips lees je de beste tips om het puistje te laten verdwijnen. In tegenstelling tot andere websites zijn deze tips niet schadelijk voor het puistje. Je maskeert met deze producten alleen het puistje en beschadigt hem niet.

Bij elke tip staat hoe je deze het beste kunt uitvoeren. De tips zijn van effectief naar minder effectief gerangschikt. Lees de lijst dus van boven naar benden. Met deze tips ben je verzekert dat je van je puistje weg is binnen 1 uur!

Puistje weg in 1 uur, de beste tip is Ijs

Een ijsblokje is de perfecte manier om jouw puistje weg te halen in 1 uur. Normaal gebruik je een ijsblokje om blessures te genezen en om zwelling te voorkomen. Nu kan je ijs gebruiken om jouw puistjes snel te genezen.

Het ijsblokje zal ervoor zorgen dat de ontsteking minder rood en zichtbaar is. Dit komt doordat het ijs de bloedsomloop stimuleert. Leg het blokje ijs in een schone doek en houd deze voorzichtig tegen de puist aan. Met enkele minuten zijn jouw puistjes minder zichtbaar!

Puistjes weg in 1 uur, ijsblokje

Paracetamol

Een paracetamol is geschikt voor heel veel klachten op het lichaam, ook voor puistjes. Een paracetamol kan de infectie tot rust brengen, hierdoor is je puistje minder rood.

Verpulver eerst een paracetamol en meng deze vervolgens met warm water tot het een pasta wordt. Breng deze pasta vervolgens aan op de huid. Laat het ongeveer 2 uur zitten en was je gezicht daarna met water schoon.

De paracetamol heeft een ontstekingsremmende werking op de puist. Je puistjes weg in 1 uur is met een paracetamol mengsel vrijwel zeker!

Honing

Honing heeft een hydraterende werking op de huid. Daarnaast kan honing ook de bacteriën op de huid dode. Hierdoor is dit middel perfect geschikt om puistjes te verwijderen in 1 uur. Het is daarom ook niet zo gek dat veel cosmetica producten honing bevatten.

Breng de honing aan op het puistje in cirkelende bewegingen. Na ongeveer 1 uur kan je de honing weer van je gezicht af wassen. Je puistjes zijn nu aanzienlijk onzichtbaarder.

Voor optimaal resultaat is het verstandig om de honing een nacht te laten zitten. Breng de honing aan op de huid en bedekt deze met een pleister. Je puistje is de volgende ochtends een stuk minder zichtbaar!

Bananenschil

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar puistjes weg in 1 uur met een bananenschil is goed te doen! Een bananenschil bevat Luteïne en antioxidanten. De beide stoffen vormen zich in het lichaam tot vitamine A. Vitamine A remt vervolgens de ontsteking van het puistje.

Je hoeft de bananenschil gelukkig niet een hele dag op je gezicht te hebben liggen, het is veel makkelijker dan dat. Wrijf de bananenschil rustig over het puistje in cirkelende bewegingen voor gedurende 30 seconde. Vervolgens laat je dit ongeveer 2 uur intrekken. Na 2 uur kan je de resteerden schil verwijderen met water.

Voor optimaal effect laat je de schil de hele nacht intrekken. Hierdoor zal je merken dat je puistje een stuk beter wordt!

Puistjes weg in 1 uur, bananenschil

Groene thee

Groene thee bevat antioxidanten. Net zoals bij de bananenschil remmen deze de ontsteking van de huid. Je kunt de antioxidanten uit groene thee gewoon verkrijgen uit het theezakje.

Trek eerst thee van het theezakje groene thee. Doe dit niet met kokend water maar met louw water. Vervolgens haal je het theezakje eruit en je laat deze afkoelen. Daarna kan je het theezakje op het puistje leggen. Verwijder het zakje van je gezicht na ongeveer 1 uur.

Sinaasappel

De sinaasappel zit vol met positieve verrassingen, ook voor je huid. De zuurgraat van de sinaasappel dood namelijk de bacteriën en zorgt ervoor dat de talg van de huid oplost.

Schil een sinaasappel en sprenkel een paar druppels water op de witte kant van de schil. Masseer met je vinger het water in de schil. Laat de schil ongeveer 5 minuten staan. Masseer vervolgens het mengsel in op de huid en laat dit 1 uur intrekken.

Aardbeien

Aardbeien zijn naast erg lekken ook nog eens een natuurlijke bron voor het verwijderen van puistjes. De rode lekkernij worden al gebruikt om bijvoorbeeld tanden witter te maken.

Om je puitjes te verwijderen met aardbeien gebruik je de bovenkant van de aardbei. Snij een aardbei door de helft en laat de bovenkant van de aardbei op je puistje rusten voor 1 uur. Je puistje zal hierna een stuk minder zichtbaar zijn.

Tomaat

Je puistjes weg in 1 uur is gemakkelijk met het gebruik van een tomaat. De sappen van een tomaat doden namelijk de bacteriën op het puistje, hierdoor wordt het puistje minder rood. Snij een plakje tomaat en laat deze ongeveer 1 uur op het puistje liggen. Na een uur kan je je gezicht weer wassen en is je puistje minder rood!

Appelazijn

Veel gezichtsreinigers bevatten al azijn doordat azijn goed werkt tegen puistjes. De zuurgraat van het azijn lost namelijk de talg op de huid op. De puistjes die je hebt worden hierdoor minder groot.

Daarnaast zullen de vitamine, antioxidanten en enzymen van de appel de huid weer voeden met voedzame stoffen. Je werkt dus gemakkelijk een puistje weg en zorgt ervoor dat je huid gezonder is!

Zeezout

Zeezout dood bacteriën en droogt de huid echt uit. Hierdoor kan je je puistje op een snelle manier verwijderen. Meng 2 eetlepels water met 1 eetlepel zee zout en breng het mengsel aan op het puistje. Let op, gebruik dit nooit op een gevoelige huid!

Puistjes weg in 1 uur, wat is de no go zone?

Er zijn een aantal huis-tuin en keuken producten die absoluut niet op de huid thuis horen. Deze producten veroorzaken meestal meer puistjes dan dat ze verwijderen. Er zijn meerdere websites die aangeven dat je deze producten op de huid moet smeren, doe dit nooit!

De producten die je nooit op de huid moet smeren zijn:

  1. Alcohol: Alcohol is ook een desinfectie middel en beschadigt de huid. Alcohol breekt de huid op en maakt kleien scheurtjes erin. Hierdoor staat de huid letterlijk open voor bacteriën. Gebruik daarom nooit alcohol voor je puistjes!
  2. Tandpasta: Tandpasta is veel te agressief voor de huid. Het droogt de huid volledig uit en de mint veroorzaakt huidirritatie. Gebruik daarom nooit tandpasta!
  3. Mint: Wat ik al eerder zij, mint veroorzaakt een geïrriteerde reactie op de huid. Hierdoor veroorzaakt mint vaker puistjes dan dat het verwijdert!
  4. Tea Tree olie: Tea Three is een desinfectie middel. Het middel wordt vaak gebruikt voor de handen en voor wonden. Het middel is veel te agressief en beschadigt de huid volledig!
Puistjes weg in 1 uur, no go zone
Puistjes weg in 1 uur, no go zone

En? Zijn je puistjes weg in 1 uur?

Elk van deze tips zijn extreem goed voor het verwijderen van puistjes binnen 1 uur. Let wel op dat deze tips allemaal quick fixes zijn. De tips zijn niet bedoelt om op de lange termijn toe te passen.

Om echt van je puistjes af te komen is het veel belangrijker dat je kiest voor de juiste huidverzorgingsroutine met de juiste producten.

De Face Bundle is de complete huidverzorgingsroutine voor een schone en gezonde huid. De Face Bundle bevat een dagcreme, een nachtcreme en een face wash. Alle 3 de producten zijn speciaal afgestemd op elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. De 3 producten geven je een overzichtelijke en eenvoudige ochtend en avond routine. Check hier de Face Bundle en kom voor eens en altijd af van je puistjes!

 

 

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!