BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes op voorhoofd, hoe kom je daar het beste vanaf? - Activeskin

Puistjes op voorhoofd, hoe kom je daar het beste vanaf?

Puistjes op voorhoofd, die kunnen extreem vervelend zijn. Ze kunnen van de een op de andere dag ontstaan en je wilt er het liefste zo snel mogelijk vanaf, maar wat is de snelste manier?

Puistjes kunnen op allerlei plekken op het lichaam voorkomen. Vrijwel de meeste puistjes komen voor in het gezicht. Dit heeft ook een logische reden, de T-zone.

85% van de mensen tussen de 12 en de 24 krijgen last van puistjes op het voorhoofd. Binnen deze leeftijdscategorie komen de meeste puistjes voor omdat er in deze leeftijd veel hormoon schommelingen zijn. Puisten kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen!

Oorzaken puistjes op voorhoofd

Er zijn altijd meerde oorzaken van puistjes op je voorhoofd. Meestal is het een combinatie tussen verschillende oorzaken. Echter is het wel logische dat je puistjes krijgt op je voorhoofd.

Puistjes komen het meeste voor in de T-zone van het voorhoofd. In deze zone bevinden zich namelijk de meeste talgklieren. Hoe meer talgklieren, hoe groter de kans is dat je daar puistjes krijgt.

De T-zone bedenkt het voorhoofd, de neus, rond de mond en de kin. Doordat hier de meesten talgklieren zich bevinden is het hier meestal ook het vetste. Op deze plekken krijg jij waarschijnlijk het meeste last van puisten!

Wat veroorzaakt de vette huid?

De vette huid wordt veroorzaakt door meerdere bronnen. Een vette huid is het resultaat ven een overmatige talgproducten. Dit betekent dat je talgklieren teveel talg produceren. Hoe vetter je huid is, hoe groter de kans is dat je last krijgt van puistjes.

Een vette huid wordt altijd veroorzaakt door een hormonale schommeling. Je kunt dus zeggen dat je daar weinig aan kan doen. Echter zijn er wel een aantal producten die je kan meiden om een vette huid te voorkomen. Check hier de tips!

Puistjes op voorhoofd behandelen

Puistjes op voorhoofd zijn gemakkelijk te behandelen met goede cosmeticaproducten. Dit zijn vaak niet de huis-tuin en keuken producten die je vind bij de Kruidvat in het assortiment.

Goede cosmetica onderscheidt zich met unieke formuleringen tussen de ingrediënten. De ingrediënten geven de basis voor een goed en werkzaam producten. Het potje en de beloften die daarop gemaakt worden zijn vaak alleen voor marketing doeleinde.

Er zijn een aantal ingrediënten die goed helpen tijden puistjes. Dit zijn ingrediënten die goed helpen:

 1. Salicylzuur (helpt de dode huid te verwijderen)
 2. Niacinamide
 3. Allantoine
 4. Groene thee
 5. Glycyrrhiza gla
 6. Vitamine C

Puistjes op voorhoofd kunnen het beste behandeld worden met een goede face wash en de juiste exfoliant. De rest van de producten zijn vaak overbodig en werken niet tegen het bestrijden van puistjes op je voorhoofd.

Het doel van een face wash is om overtollig vet en vuil te verwijderen. Hierdoor wordt de huid als het waren schoon gemaakt. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een milde face wash die je huid rustig reinigt.

Het doel van een exfoliant is de dode huidlaag te verwijderen. Doordat de dode huidlaag tijdig wordt verwijderd is de kans kleiner dat de dode huidcellen later poriën gaan bedekken. Daarnaast versmalt een goede exfoliant ook de porie, hierdoor wordt er over het algemeen minder talg geproduceerd.

De beste producten op puistjes te verwijderen!

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het belangrijkste dat je je huid goed wast met een face wash en gebruik maakt van een exfoliant. Maar wat nou als je geen zin hebt om allebei die producten te kopen. En vervolgens kost het erg veel tijd op alles goed te gebruiken. Vervelend? Zoek dan niet verder, wij hebben iets voor je!

Activeskin heeft een face wash ontwikkeld die speciaal geschikt is voor de huid van de moderne man. Onze face wash verwijdert de overtollige olie van de huid en laat de huid fries achter. Daarnaast beschikt de face wash over een milde exfoliërende werking. Hierdoor verkleinen je poriën en heb je minder last van een vette huid!

Wauw, heel veel informatie over misschien wel de beste face wash voor mannen van Nederland! Enthousiast? Check hem hier dan meteen!

Zijn er producten die puistjes verergeren?

Helaas zijn er producten die puistjes verergeren. Dit komt vaak doordat deze producten gebruik maken van verschillende schadelijke ingrediënten. Helaas gebruiken vaak de grote merken deze slechte ingrediënten. Dit doen ze zodat hun producten goedkoop op de markt gezet kunnen worden.

Er zijn 3 ingrediënten die je moet meiden als je last hebt van puistjes op je voorhoofd. Deze ingrediënten verslechtere je huid vaak. Dit komt doordat deze ingrediënten te agressief de huid reinigen. De ingrediënten die je moet meiden zijn:

 1. Alcohol
 2. Parfum
 3. Tea tree olie
 4. Kleurstoffen
 5. Aceton
 6. Witch hazel
 7. PABA
 8. Lavendel
 9. Oxybenzone
 10. Eucalyptus

Moet je puistjes op voorhoofd uitknijpen?

Dit is een vraag die ik vaak gesteld krijg, moet je puistjes op je voorhoofd uitknijpen. In principe moet je dit nooit doen. Dit komt doordat een uitgeknepen puistjes altijd een wondje wordt. Een wondje heelt vervolgens weer trager waardoor je langer last hebt van een oneffenheid.

Daarnaast kan je door het knijpen de talgklier beschadigen. Hierdoor wordt je talgklier een wondje en deze kan weer gaan ontsteken, je bent dan weer terug bij af.

Er is echter wel een manier op je puistje uit te knijpen met weinig negatieve effecten. Je kunt puistjes uitknijpen met behulp van een naald. Een naald die geschikt is voor puistjes uitknijpen is daarbij ideaal. Lees hier verder hoe je dit het beste kunt doen!

Voorkom puistjes op voorhoofd

Voorkomen is uiteindelijk altijd beter dan puistjes behandelen. Doordat je in een vroeg stadium de puistjes behandelt kan je ervoor zorgen dat ze niet groter en zichtbarder worden. Er zijn een aantal kerntips waar ik al eerder en artikel over heb geschreven. Als je deze tips goed aanhoud dan verklein je je kans op puistjes vrijwel helemaal! De tips zijn:

TIP 1. VOLDOENDE WATER DRINKEN

TIP 2. GOED HUIDVERZORGING MET DE JUISTE PRODUCTEN

TIP 3. VERVANG JE KUSSENSLOOP EN HANDDOEKEN OM DE 2 DAGEN

TIP 4. WAS JE GEZICHT ELKE DAG IN DE OCHTEND EN IN DE AVOND

TIP 5. BLIJF VAN JE PUISTJES AF! BLIJF MET JE HANDEN VAN JE GEZICHT AF

Houd je aan deze tips en ik kan je verzekeren dat je minder last gaat krijgen van puistjes. Wil je deze tips uitgebreid bekijken. Alle tips linken je naar de volledige uitleg!

Conclusie

Al met al kunnen we stellen dat puistjes op je voorhoofd erg vervelend zijn, je wilt er het liefste zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig kan je met deze tips en producten puistjes op voorhoofd redelijk voorkomen.

Misschien heb je nu nog heel veel vragen, ik wil je daar dolgraag mee helpen. Op Activeskin.nl is bijna wel over alle onderwerpen informatie te vinden. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me dan gerust een DM via insta om jouw vraag beantwoordt te krijgen. Je kunt mij bereiken met de knoppen hier beneden!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!