BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes met een witte kop, alles wat je moet weten - Activeskin

Puistjes met een witte kop, alles wat je moet weten

Puistjes met witte kop zijn de meest voorkomende puistjes die er zijn. Puistjes komen in allerlei soorten en maten voor. De ene is dikker en roder dan de ander. De ander heeft dan weer een wit kopje in plaats van een zwart kopje. Alle soorten puistjes hebben een eigen oorzaak.

Gelukkig zijn er een aantal handige tips waardoor jij puistjes met een witte kop kunt voorkomen. Daarnaast zijn deze puistjes ook makkelijk te behandelen aan de hand van deze tips!

Hoe ontstaan puistjes met witte kop?

Puistje met witte kop

Puisten met witte kop ontstaan altijd op dezelfde manier. Een puistje ontstaat in de talgklieren van de huid. De talgklier produceert talg om de huid soepel en gezond te houden. De talgklier bevindt zich in de porie van de huid.

Door hormonale veranderingen kan de talgklier extreem veel talg gaan produceren. De verhoogde productie wordt altijd gestimuleerd door hormonen, meestal zijn dat de vrouwelijke en mannelijke hormonen zoals testosteron.

Doordat de talgklier extreem veel talg gaat produceren wordt de huid vet. Alleen een vette huid veroorzaakt nog geen puistjes, die ontstaan pas op het moment dat de porie bedekt wordt.

Poriën worden bedekt door vuil of dode huid. Op het moment dat de porie bedekt is kan de talg in de porie nergens meer heen. De talgklier stopt ondertussen niet met talg produceren.

Doordat de talg opgesloten zit gaat het ontsteken. Deze ontsteking wordt veroorzaakt doordat er een huideigen bacterie de porie infiltreert. Deze bacterie wordt ook wel de acne bacterie genoemd.

De ontstoken talg zwelt vervolgens op en drukt de porie naar buiten, dit kan enkele dagen duren. De huid rondom de porie raakt geïrriteerd en wordt rood.

Naar maten van tijd komt er een witte kop op het puistje te zitten. Dit is de ontstoken talg die je ziet door de bedekte porie heen. Dit is hoe puistjes met een witte kop ontstaat!

Puistjes met witte kop behandelen

Er zijn een aantal manieren waarop je puistjes met witte kop kunt behandelen. De drie meest werkzame manieren heb ik hieronder op een rijtje gezet. Aan de hand van deze 3 tips kun jij het beste puistjes met een witte kop behandelen.

Tip 1: Puistjes exfoliëren

 Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant.

Het is verstandig om puistjes met een witte kop te exfoliëren. Hierdoor verwijder je als het waren de bovenste dode huidlaag van het puistje. Als je een exfoliant aanbrengt op het puistje duurt het ongeveer 2 dagen voordat het puistje helemaal weg is.

Voor puistjes met witte kop is een chemische exfoliant het beste geschikt. Hierdoor beschadig je de huid niet en lossen de dode huidcellen die het puistje bedekken goed op. Je bent dan snel af van je puistje.

De beste chemische exfoliant die je hiervoor kunt gebruiken in de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Deze exfoliant komt vaak het beste uit de test voor de gecombineerde tot vette huid!

Tips 2: Was je puistje goed

Het meest belangrijkste is dat je je puistjes voldoende schoon houd. Hierdoor voorkom je dat andere porie geïnfecteerd worden door de bacterie van het ene puistje. Daarnaast zorg je ervoor dat je puistjes niet vetter kunnen worden door de overtollige talg.

Gebruik bij het wassen van je puistjes altijd een goede face wash. Een face wash moet overtollig talg verwijderen en de huid schoon een soepel achterlaten. Daarnaast exfolieert een goede face wash ook, hierdoor ben je nog sneller van je puistjes af.

Op zoek naar een face wash die exfolieert en je gezicht talg vrij maakt? Check de beste face wash hier!

Tip 3: Voorkom aanraking

Een puistje met witte kop blijft alleen maar langer zitten op het moment dat het meer geïrriteerd is. Het puistje raakt meer geïrriteerd als je er vaker aan zit.

Aan je handen zitten veel bacteriën. Deze bacteriën kunnen het puistje weer infecteren, hierdoor wordt het puistje nog geïrriteerder. Voorkom daarom dat je je puistje aanraakt met je handen.

Daarnaast kunnen kleding, mondkapje of petten ook de puistjes irriteren. Dit komt doordat er wrijving ontstaat tussen de stof en het puistje. Voorkom deze wrijving om eerder van je puistjes af te komen.

Puistjes met witte kop aanraken

Puistjes uitknijpen of niet?

Puistjes met witte kop kunnen uitgeknepen worden. Dit moet echter wel op de juiste manier gebeuren. De juiste manier van puistjes uitknijpen is met een puistjes naald.

Als je normaal een puistje uitknijpt dan scheurt de huid open en drukt het pus zich naar buiten. Eenmaal buiten kan de geïnfecteerde pus andere poriën gaan infecteren met de acne bacterie. Hierdoor kunnen meer puistjes ontstaan.

Doordat je gebruik maakt van een naald scheurt het puistje niet open. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je het pust rustig naar buiten drukt en meteen opvangt met een schone doek. Hierdoor voorkom je verspreiding. Lees alles over hoe je dit het beste kunt doen in dit artikel!

Waar komen puistjes het meeste voor?

Het voorhoofd is de ideale plek voor puistjes. Over het algemeen kan je zeggen dat de meeste puistjes voor komen op het voorhoofd, dit wordt ook wel de T-zone genoemd.

In de T-zone komen de meeste puistjes voor omdat er daar ook de meeste poriën voor komen. De T-zone bedekt het voorhoofd, de neus, rond de mond en de kin. Op deze plekken krijg jij waarschijnlijk het meeste last van puitjes!

Doordat er meer poriën zich op de T-zone bevinden is de kans ook groter dat je daar puistjes krijgt. Een vettere T-zone is vaak gevoeliger voor puistjes door een overmatige talgproductie. Houd daarom altijd de T-zone goed schoon!

T-zone

Voorkom puistjes met witte kop

Het voorkomen van puistje met witte kop is eigenlijk heel erg eenvoudig. Het voorkomen zit voornamelijk in het voorkomen dat de huid vettig wordt en dat dode huidcellen de poriën kunnen blokkeren.

Je kunt ervoor zorgen dat de huid niet te vettig wordt door gebruik te maken van een goede face wash. Hierdoor verwijder je de overtollige talg en maak je de huid glad en schoon. Daarnaast kan een face wash de slechten bacterie dode en de goede intact laten. Deze face wash kan je daar het beste voor gebruiken.

Daarnaast kun je ook gebruik maken de Activeskin dagcreme. Deze zorgt ervoor dat je huid overdag minder vet wordt en dat je poriën minder makkelijk verstopt raken. Check hem hier!

Wil je zo snel mogelijk van je puistjes met witte kop afkopen? Check dan hier de 10 beste tips om binnen 1 uur van je puistjes af te kopen!

Conclusie, puistjes met witte kop

Puistjes met witte kop komen dus vaak voor. De puistjes ontstaan door de aanmaak van overmatig veel talg en door bedekking door dode huid. De puistjes komen het vaakste voor in de T-zone.

Puistjes met witte kop kunnen gemakkelijk verwijderd worden door gebruik van de juiste producten. Daarnaast kunnen ze uitgeknepen worden met een naald. Ook zijn deze puistjes makkelijk te voorkomen met de juist producten.

Al met al zijn puitjes wel vervelend maar het is geen ramp. Uiteindelijk kan je er goed vanaf komen met de juiste kennis. Meer vragen? Stel ze gerust aan me op Instagram via de button hier beneden!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!