BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes door eiwitten? Alles wat je moet weten over eiwit puistjes! - Activeskin

Puistjes door eiwitten? Alles wat je moet weten over eiwit puistjes!

Puistjes kunnen ontstaan door eiwitten! Veel sporters hebben last van puistjes, maar komen deze puistjes door eiwitten? Eiwit puistjes kunnen zowel op het gezicht als in de hals voorkomen en zien er uit al normale puistjes. Er zijn verschillende redenen dat deze puistjes ontstaat. Er zijn dus ook verschillende oplossingen om weer van deze puistjes door eiwitten af te komen.

Wat zijn eiwit puistjes?

Puistjes door eiwitten zien eruit als normale puistjes. De puistjes ontstaat doordat er een verstopping ontstaat in de poriën. De verstopping ontstaat als de talgklier overmatig veel talg aanmaakt en de opening van de porie verstopt raakt. Deze verstopping kan door een aantal factoren ontstaan. De porie kan verstopt raken door: talg, dode huid en vuil of stof. Door het veel eten van eiwit ververst de huid zich sneller waardoor er meer dode huid ontstaat. Hoe meer dode huis, hoe sneller je poriën ook verstopt raken. Hierdoor heeft eiwit dus een daadwerkelijk effect op puistjes.

Een overmatige talgproductie kan verschillende hormonale oorzaken hebben. De hormonen die hier invloed op kunne hebben zijn: DHT, testosteron, oestrogenen en IGF-1. De oorzaak van puistjes door eiwitten licht voornamelijk bij het hormoon IGF-1. Het hormoon IGF-1 is een groeihormoon en is essentieel voor verschillende functies in het lichaam. Het hormoon komt in een hoge dosering in het bloed voor rond de puberteit en is ook te vinden in melk en andere eiwitrijke voeding.

Meer lezen over de verschillende hormonen en de relatie met puistjes, lees dan verder!

Puisten op voorhoofd

Veroorzaken whey protein en melk puistjes?

Helaas, whey protein en melk kunnen puistjes veroorzaken. Lees in dit artikel alles over puistjes door whey protein. De puistjes die door deze twee producten worden veroorzaakt kunnen meerdere oorzaken hebben. Ten eerste is het mogelijk dat je puistjes krijgt omdat je lactose intolerant bent. Bij lactose-intolerantie kan het zo zijn dat je lichaam een allergische reactie geeft op de lactose. Deze reactie kan zich uiten met puistjes op je gezicht en hals. Als je twijfelt over je intolerantie van lactose check dan dit artikel van de mld. stichting!

Ten tweede zit het eerdergenoemde hormoon, IGF-1, ook in melk en in whey. De producten bevatten veel IGF-1 omdat de melk oorspronkelijk voor het rund zelf is bedoeld, die kan IGF-1 gebruiken om zelf te groeien. IGF-1 kan dus puistjes veroorzaken bij de mens op het moment dat er te veel van in het bloed is. Whey protein en melk kunnen dus puistjes veroorzaken!

Creatine veroorzaakt puistjes

Wat kan ik doen tegen puistjes door eiwitten?

Zoals hierboven te lezen zijn veroorzaken hormonen puistjes. Je kan ervoor kiezen om te minderen met je eiwit innamen, hierdoor heb je minder last van puistjes. Echter wil je natuurlijk wel je eiwit doelen van de dag halen. Je kunt ervoor kiezen om je whey te vervangen door vegan whey, een goede vegan whey is die van de body and fit. Ook melk kan je vervangen door amandelmelk, dit zal helpen je IGF-1 innamen te verminderen.

Daarnaast is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Gebruik dagelijks een gezichtsreiniger en een dagcreme. Voor optimaal resulaat voeg je daar nog een nacht creme aan toe. Met deze 3 producten zorg je ervoor dat je huid overdag schoon en verzorgt blijft. 's Nachts wordt je huid gehydrateerd en herteld. Check hier de optimale huidverzorgingsroutine tegen puistjes! 

 

Conclsie, puistjes door eiwitten

Je kan dus puistjes krijgen door eiwitten. Ten eerste kan je puistjes krijgen van de producten die eiwithoudend zijn. Deze producten zijn vaak dierlijke producten zoals zuivel. Daarnaast heeft eiwit ook invloed op je celdeling, hierdoor kan teveel dode huid ontstaan. Als je last hebt van puistjes door eiwitten check dan deze tip!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!