BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistjes bij mannen, alles wat je moet weten - Activeskin

Puistjes bij mannen, alles wat je moet weten

Puistjes bij mannen kunnen net zo vaak voorkomen als puistjes bij vrouwen. Ruim 85% van de mannen krijgt puistjes tussen het 15 en het 25 levensjaar. De meeste puistjes ontstaan bij mannen door hormonale verandering. Het hormoon wat bij mannen puistjes veroorzaakt is testosteron.

Puistjes komen bij mannen net zo vaak voor als bij vrouwen. Echter weten mannen vaak niet goed wat ze ermee aan moeten. Vrouwen hebben vaak de basis kennis over huidverzorging en skincare, mannen vaak niet.

Over het algemeen is het voor mannen makkelijker om van puistjes en puisten af te komen dan voor vrouwen. Dit komt doordat mannen geen make-up dragen en een andere huid hebben. De mannen huid is wel degelijk anders dan de vrouwen huid, daarom moet de mannen huid ook behandeld worden met mannen huidverzorging.


Hoe ontstaan puistjes bij mannen

Puistjes bij mannen ontstaan vaak op dezelfde manier. Het hormoon testosteron heeft hierop de meeste invloed. Testosteron zorgt ervoor dat de talgproductie van de huid wordt gestimuleerd. Door een overmatige talgproductie kunnen puistjes ontstaan. Er zijn daarnaast meer redenen hoe puistjes kunnen ontstaan. De meest voorkomende redenen zijn:

 1. Hormonen zoals testosteron
 2. Verkeerder manier van scheren
 3. Huidirritatie door schuren van kleding
 4. Onverzorgde huid
 5. Vieze huid door eten en handen
 6. Weinig hygiëne tijdens sporten

Hormonale puistjes komen het meest voor bij mannen. Mannen hebben over het algemeen meer talg dan vrouwen. Dit is goed te zien aan de vetheid van het voorhoofd van de man. Mannen hebben vaker een vetter voorhoofd, dit is van oudsher bepaald. De mannen huid is daarmee veel sterker en vetter dan de vrouwen huid.

Doordat de talgproductie wordt gestimuleerd wordt het voorhoofd extreem vet. Een extreem vet voorhoofd kan vervolgens weer puistjes veroorzaken. Deze puistjes ontstaan doordat de talgklier verstopt raak met talg. Dit gebeurd op het moment dat de porie wordt bedekt door dode huid of vuil.

Als de porie bedekt is met dode huid kan de talg nergens meer heen. De talg hoopt zich op in de porie en gaat uitzetten. De huid wordt rood en zwelt op. Na maten van tijd zie je een wit kopje op het rode bultje komen. Zo ontstaat een puistje.

Onstaan puistje

Puistjes op het gezicht van mannen

De meeste mannen krijgen last van puistjes op het gezicht, dit is ook wel logisch. Op het gezicht bevinden zich de meeste poriën en talgklieren. Hierdoor is de kans dat een porie verstopt raakt ook het grootste. De meeste puistjes komen voor in de T-zone van het voorhoofd. De T-zone bedekt het voorhoofd, de neus en de kin. In deze zone bevinden zich de meeste poriën op het gezicht. Lees verder om te zien hoe je het beste van puistjes kan afkomen!

T-zone mannen
T-zone mannen

Puistjes op rug bij mannen

Naast het gezicht komen ook veel puistjes bij mannen voor op de rug. Dit komt doordat op de rug, schouders en borst ook veel talgklieren voorkomen. De puistjes op de rug van de man worden meestal veroorzaakt door hormonen zoals testosteron. Daarnaast speelt strakke kleding ook een rol bij deze puistjes.

Puistjes rug mannen, hoe kom je daar het beste vanaf?

 1. Draag minder strakke kleding voornamelijk tijdens het sporten. Doordat tijdens het sporten de poriën open gaan staan zijn ze eerder geneigd om verstopt te raken. Kleding speelt bij het verstoppen van de porie een grote rol. Draag dus minder strakke kleding bij het sporten.
 2. Scrub je rug. Om puistjes te voorkomen moet je zorgen dat je minder dode huidcellen hebt op je rug, deze veroorzaken namelijk puistjes. Scrub daarom je rug met een goede body scrub, check hier de beste voor jou!
 3. Check de algemene tips om van puistjes af te komen hieronder. Hiermee kom je ook van puistjes op je rug af!

Puistjes op borst en schouders bij mannen

Puistjes kunnen ook op borst en schouders voorkomen bij mannen. Dit komt doordat op de borst en de schouders veel poriën voorkomen. Hormonen en strakke kleding hebben de meeste invloed op deze puistjes. Met minimale huidverzorging is echter goed van deze puistjes af te komen.

Puistjes borst en schouders mannen, zo kom je daarvan af!

 1. Draag losse kleding bij het sporten. Bij het sporten gaan je porie meer openstaan, hierdoor raken ze eerder verstopt. Als een porie verstopt raakt ontstaat er een puistje. Voorkom puistjes door losse kleding te dragen bij het sporten. Deze kleding is het beste voor sporten!
 2. Scrub je borst en schouders. Het is verstandig om je borst en schouders te scrubben op puistjes te voorkomen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en voorkom je dat poriën verstopt raken.
 3. Lees alle algemene tips tegen puistjes hier beneden!

Puistjes bij mannen verwijderen

Er zijn verschillende manieren op puistjes bij mannen te verwijderen. Het is belangrijk dat je eerst weet hoe je puistjes ontstaan. De meeste mannen hebben last van hormonale puistjes. Het ontstaan van deze puistjes is niet tegen te houden, dit komt doordat je niet kan ingrijpen op je hormonen. Wel kan je het ontstaan van deze puistjes zo klein mogelijk maken met deze 3 tips.

Tip 1: Maak je gezicht schoon

Was je gezicht regelmatig met een goede face wash. Een face wash verwijdert overtollig talg en vuil van de huid. Hierdoor is de kans dat je porie verstopt raken kleiner. Daarnaast maakt de face wash je huid vet vrij en laat je huid weer schoon aanvoelen.

De beste face wash voor mannen is de Activeskin Face Wash. Deze face wash is prefect afgestemd op de behoeften van de man. Alle ingrediënten helpen de huid te versterken en laten de huid fris achter. Daarnaast kan deze face wash ook gebruikt worden op je rug, schouder en borst. Kom zo snel mogelijk van je puistjes af en scoor jou face wash hier!

Activeskin Face Wash

Tip 2: Let op je hygiëne

Hygiëne is een van de belangrijkste dingen om puistjes te voorkomen. Als je je hygiëne op orde hebt dan maak je het risico op puistjes zo klein mogelijk. Begin met het verschonen van je kussenslopen en je handdoeken. Kussenslopen en handdoeken worden snel vies en kunnen je poriën verstoppen. Verwissel daarom om de 2 dagen je kussenslopen en je handdoeken!

Tip 3: Raak je gezicht zo min mogelijk aan

Er zitten veel bacterie op je handen. Als je je gezicht aanraakt dan bestaat de kans dat deze bacteriën overspringen op je gezicht. Bacteriën kunnen je porie infecteren, hierdoor ontstaat er een puistje. Raak daarom nooit met je ongewassen handen je gezicht aan.

Daarnaast moet je uitkijken met eten. Als je eet dan kunnen etensresten op je gezicht achterblijven. Deze resten kunnen je porie verstoppen. Eet daarom netjes en was rond je mond na het eten van vette dingen!

Puistjes bij mannen uitknijpen of niet?

Je moet je puistjes nooit uitknijpen. Als je je puistje uitknijpt dan ontstaat er een wondje en dat wondje doet er weer langer over om te helen. Ook kan een wondje een litteken worden op de lange termijn, hierdoor blijf je dus last hebben van oneffenheden op je huid. Daarnaast heb je een grotere kans op infecties als je een wondje hebt. Infecties op je gezicht worden uiteindelijk weer puistjes. Als je je puistje uitknijpt ben je dus weer terug bij af!

Mocht je je puistjes toch willen uitknijpen, doe dit dan met een naald. Door met een naald het puistje uit te knijpen voorkom je een wondje. Op de lange termijn voorkom je hiermee dat je meer puistjes krijgt. Wil je weten hoe je het beste een puistje kan uitknijpen met een naald? Check dat dit artikel waar een uitgebreide uitleg staat!

Puistjes uitknijpen of niet?

Conclusie, puistjes bij mannen

Puistjes komen dus zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Het is echter voor mannen makkelijker om eraf te komen. Investeer daarom als man ook in huidverzorging. Je vriendin investeert waarschijnlijke haar halve maandsalaris aan haar huid, waarom zou jij dat niet moeten doen. Gelukkig is het voor mannen makkelijker. Begin bij de aanschaf van een goede face wash. Dit doet wonderen voor je huid!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!