BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Puistje op wang, zo kom je er het beste vanaf! - Activeskin

Puistje op wang, zo kom je er het beste vanaf!

Iedereen heeft wel eens last van een puistje op wang. Puistjes komen overal op het lichaam voor. Verreweg de meeste puistjes komen voor op het gezicht, de wangen, kin en voorhoofd. Hier bevinden zich de meeste talgklieren van het lichaam, hoe meer talgklieren, hoe groter de kans op puistjes.

Puistjes op de wangen komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Deze puistjes kunnen meerder oorzaken hebben. Puistjes op de wang zijn vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. Lees in dit artikel hoe puistjes ontstaan en hoe je er het snelste vanaf komt!


Puistje op wang

Puistjes op de wangen ontstaan door twee factoren: testosteron schommelingen en hygiëne. Het is belangrijk dat je beide factoren begrijpt, meestal is het namelijk een combinatie van beide. Hieronder vind je een uitgebreide bescherming van de twee oorzaken van puistjes op de wangen!

Puistje op wang

Puistje op wang door testosteron

Puistje op wang ontstaan meestal door een hormoonschommeling in het lichaam. Het hormoon dat dan schommelt is het mannelijke hormoon testosteron. Tijdens een hormoonschommeling raken je talgklieren van slag, hierdoor kunnen ze extreem veel talg gaan produceren. Door een extreme talgproductie kunnen puistjes ontstaan. Check dit artikel van Activeskin om meer te weten over het ontstaan van puistjes!

De poriën op de wangen zijn vaak bij mannen erg groot. Poriën zijn eigenlijk de kleine gaatjes in je huid waar je talgklieren en je zweetklieren in liggen. Hoe groter de poriën zijn, hoe makkelijker ze verstopt raken door vuil en dode huid. Als de porie verstopt raakt dan hoop de talg zich op in de porie, er ontstaan dan een puistje.

Puistjes op de wangen ontstaan meestal bij mannen. Dit komt doordat mannen het vaakste last hebben van testosteron schommelingen. Lees in dit artikel van Vichy meer over testosteron en acne!

Hoe herken je een testosteron schommeling?

Om zeker te weten dat je last hebt van testosteron schommelingen is het handig als je de kenmerken weet. Hieronder staan de meest voorkomende kenmerken op een rijtje:

  • Een vette huid in de T-zone
  • Meer last van puistjes en acne
  • Hoger libido
  • Dunner haar op hoofdhuid
  • Meer lichaamsbeharing
  • Verandering in de stem
  • Verhoogde bloeddruk

Wil je meer weten over wat testosteron met je doet en waarvoor het nodig is? Check dit artikel van Activeskin!

Puisten op wang

Puistje op wang door hygiëne

De tweede reden voor puistjes op je wang is hygiëne. Vuil en viezigheid speelt een grote rol bij het ontstaan van puistjes en acne. Zoals ik net al vertelden zijn de poriën op je wangen groot. Hoe groter de porie, hoe makkelijker deze verstopt raakt door vuil.

Vuil dat je porie verstopt laat raken is overal. Het zijn namelijk hele kleien deeltjes stof die al de boosdoener kunnen zijn. Veel mensen denken dat puistjes kunnen ontstaan door zand in je porie, dit klopt niet. Een zandkorrel is al te groot om een porie verstopt te laten raken.

Niet alleen vuil, maar ook vet speelt een belangrijke rol bij het verstoppen van je poriën. Vet zit niet alleen in het eten wat je eet, maar ook in je gel, shampoo, verkeerde dagcreme, tandpasta en aan je kussen. Check dit artikel van dr.jetskeultee welke ingrediënten je in je cosmetica moet meiden.

Hoe kom je af van puistje op wang?

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om van puistjes op je wang af te komen. Het meest belangrijke is dat je zorgt dat je huid schoon is. Een goede hygiëne is essentieel voor het voorkomen van puistjes.

Het is belangrijk dat je beide oorzaken van puistjes op de wangen aanpakt. Hoe je dat doet, hier onder staan de 5 beste tips om van puistjes op je wang af te komen!

Tip 1: let op je hygiëne

Verbeter je hygiëne om van je puistjes af te komen. Het beste is om vaker je kussenslopen en je handdoeken te vervangen. Op je kussenslopen en je handdoeken wonnen veel bacteriën. Verfris daarom om de 2 dagen je handdoeken en je kussensloop.

Tip 2: Reinig je gezicht met een face wash

Door het reinigen van het gezicht met een face wash heb je twee vliegen in een klap. Je verwijdert ten eerste overtollig talg en daarnaast verwijder je ook de slechte bacteriën. Reinig je gezicht minimaal 1x per dag met een goede face wash die geschikt is voor jou huid.

Mannen kunnen het beste de Activeskin Face Wash gebruiken. Deze verfrist en reinigt de huid, daarnaast verwijdert de face wash ook dode huidcellen en slechte bacteriën.

Face wash voor mannen

Tip 3: Niet aanraken!

Op je handen leven ontzettend veel bacteriën. Deze bacteriën springen allemaal over op je huid als je je gezicht aanraakt. Hierdoor kunnen puistjes en acne ontstaan op je gezicht. Raak je gezicht dus alleen maar aan met schonen handen! Lees in dit artikel van Rossberck waarom je je gezicht nooit moet aanraken!

Tip 4: Gebruik een exfoliant

Door een exfoliant verklein je de poriën op je huid. Hierdoor is de kans minder groot dat je poriën verstopt raken. Een exfoliant verwijdert daarnaast ook de dode huidcellen van je huid.

Let wel op dat je een exfoliant kiest die past bij jouw huidtype, check dit artikel van Pauls Choice welke exfoliant bij jou past!

Exfoliant voor puistjes

Tip 5: Verminder je testosteron

Het is belangrijk dat je je puistjes bij de kern van het probleem aanpakt. Hierdoor is het verstandig om je testosteron te verminderen. Vooral mannen kunnen baadt hebben bij deze tip. Testosteron verminder is wel een lastig proces, je wilt namelijk niet te laag komen. Check dit artikel van Activeskin hoe jij je testosteron kan verminderen!

Conclusie, puistje op wang

Puistjes op je wangen hebben dus 2 hoofdoorzaken. Het meest belangrijke is dat je goed snap welke oorzaak voor jouw puistjes gelden. Gebruik de bovengenoemde tips om makkelijk en snel van je puistjes op je wang af te komen.

De meest werkzame tips zijn tips 2 en tip 4. Deze tips werken over het algemeen het beste bij mannen en vrouwen!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!