BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Is alcohol is een face wash slecht voor je huid? - Activeskin

Is alcohol is een face wash slecht voor je huid?

Als je op de ingrediëntenlijst kijkt van menige face wash zie je het vaak staan, alcohol! Alcohol is de laatste tijd veel in opspraak geweest doordat veel grote cosmetica bedrijven het verwerken in hun producten. Veel van deze bedrijven verwerken alcohol in face wash, maar waarom eigenlijk? Is alcohol goed of slecht in een face wash? Over deze vraag kunnen we kort zijn, alcohol in face wash is slecht voor je huid! We leggen alles hieronder uit.

Waarom is een face wash met alcohol slecht voor je huid?

Doordat zoveel cosmetica bedrijven alcohol verwerken in hun producten ga je haast denken dat het vast wel ergens goed voor is. Helaas, alcohol is absoluut niet goed voor je huid en moet zeker niet gebruikt worden in huidverzorgingsproducten. Alcohol is vaak terug te vinden in face wash producten van bekende merken zoals Nivea en Biotherm. Deze merken voegen alcohol aan de gezichtsreinigers voor verschillende redenen. De merken zijn echter op de hoogte van het schadelijke effect van alcohol. De meeste mensen weten wel dat alcohol de huid kan desinfecteren. Hierdoor verwijder je alle bacteriën op de huid. Echter heeft de huid ook bacteriën nodig om gezond te blijven. Alcohol desinfecteert de huid, maar dood daarbij alle andere bacteriën. Daarnaast maakt alcohol de huid vetter en beschadigt het je huidcellen. Alcohol moet dus absoluut niet gebruikt worden is een face wash! Voor het volledige onderzoek naar alcohol kan je het beste dit artikel lezen!

Waarom wordt alcohol gebruikt is een face wash?

Het is toch gek. Veel grote merken weten dat alcohol slecht is voor je huid, maar deze merken blijven het toch gebruiken in veel producten. Dit komt doordat alcohol een aantal effecten kan hebben op de structuur van een huidverzorgingsproducten. Ten eerste helpt alcohol de textuur van een face wash lichter te maken. Hierdoor voelen sommige face washes zo luchtig aan bij het aanbrengen. Ten tweede helpt alcohol verschillende andere ingrediënten beter te laten werken. Echter is de manier waarop dat gebeurt erg schadelijk. Alcohol breekt de huidbarrière waardoor andere stoffen beter kunnen werken. Het breken van de huid geeft echter meer schade dan dat het goed doet.

Kan alcohol helpen tegen acne?

Alcohol kan twee voordelen hebben voor iemand met puistjes. Ten eerste hebt alcohol de bacteriën die acne veroorzaken te doden. Hierdoor zweren zoveel mensen bij een anti-acne-product met alcohol erin. Doordat alcohol zo goed bacteriën dood wordt het ook gebruikt in desinfectie middelen. Ten tweede kan alcohol de huid in een keer vet vrij maken. Echter is dit een vuilkuil voor de huid en wordt de huid er niet beter van.

Doordat alcohol alle bacterie dood veroorzaakt het een droge en geïrriteerde huid. Door zo’n soort huid krijg je juist eerder last van puistjes. Dit komt doordat de huid dan vatbaar is voor andere bacteriën en schimmels. Maar je huid in een keer vet vrijmaken klinkt wel goed, toch? Helaas, als je al last hebt van een vette huid betekend dat dat je talgklieren sowieso al veel talg producten. Als je huid “ineens” vet vrij wordt gemaakt gaan je talgklieren juist weer talg produceren, dit komt bovenop de talg die je al had. Eindstand, je huid is vetter dan voor dat je de face wash met alcohol hebt gebruikt.

Conclusie, welke face wash moet je dan wel gebruiken?

Het is vrij duidelijk, uit veel onderzoeken blijkt dat alcohol slecht is voor je huid. Vermijd dus altijd alcohol in alle huidverzorging die je hebt. Maar nu hoor ik je denken, wat moet ik dan gebruiken? Een goede vraag. Toevallig heeft Activeskin een Face wash gemaakt zonder alcohol die perfect is voor de gecombineerde tot vette huid. De face wash verfrist je huid en verwijdert overtollig talg, maar laat de huid niet droog achter. Ben je al enthousiast? Check alle voordelen van de Activeskin Face Wash hier!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!