BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Hoelang werkt een pre workout? - Activeskin

Hoelang werkt een pre workout?

Steeds meer mensen nemen een pre workout voor het trainen. De pre workout heeft in Nederland voornamelijk zijn faam te danken aan fitness influencers die het spul verkopen. Hoelang een pre workout werkt is afhankelijk van het merk, een standaard pre workout kan tot 5 uur na innamen werken! Ik vertel je in dit artikel alles wat je moet weten.

Wat zijn de werkzame stoffen?

Een pre workout geeft je meer energie tijdens het trainen. Doordat de stof in een poedervorm wordt ingenomen wordt het snel opgenomen in het lichaam. Na het innemen duurt het 15 tot 30 minuten voordat je de eerste effecten merkt. Het is dus aan te raden dat je je pre workout ook ongeveer 15 minuten voor je training neemt. Je merkt voornamelijk de werking van pre workout door de stoffen cafeïne en beta-alanine. Cafeïne geeft je tijdens het trainen een opgewekt gevoel. Beta-alanine geeft de bekende tinteling van de pre workout. Het is per pre workout merk afhankelijk hoeveel mg er van deze stoffen in zit. Hoelang werkt pre workout? Dat is afhankelijk van het aantal mg cafeïne die in de pre aanwezig is.

Wat is een pre workout eigenlijk? Lees hier verder!

Hoelang blijft de cafeïne in je lichaam?

Het is per persoon afhankelijk hoelang cafeïne in je lichaam blijft. Daarnaast scheelt het natuurlijk hoeveel cafeïne je neemt. 30 minuten nadat je je scoop hebt genomen is je cafeïne gehalten in je bloed het hoogste. Vanaf ongeveer 45 minuten tot een uur daalt het gehalten dan weer. Hoe snel het daalt is afhankelijk van de hoeveelheid die je neemt. De hoeveelheid cafeïne halveert in je bloed na ongeveer 5 uur. Als je 100 mg cafeïne neemt dan is er na 5 uur nog maar 50mg over, na 10 uur is dat dan nog 25mg, enzovoort.

Conclusie, hoe lang werkt pre workout?

Zoals hierboven te lezen halveert het cafeïne gehalten in pre workout na 5 uur. Een normale scoop pre bevat gemiddeld 175mg cafeïne. Dit betekent dat je zeker nog 5 uur effecten van de cafeïne kan voelen. Na die 5 uur is er nog wel cafeïne aanwezig, maar hier voel je niets meer van. Dat komt doordat de cafeïne al lang in je lichaam aanwezig is en je lichaam ‘went’ hieraan. Let wel op, lang niet iedereen voelt nog effecten van de cafeïne. Als je in het dagelijks leven ook cafeïne binnen krijgt is de kans klein dat je er wakker van ligt. Het is vooral belangrijk dat je niet boven de aanbevolen 500mg per dag komt. Vanaf dat moment kan je wel serieuze bijwerking verwachten.

Ben je op zoek naar een pre workout zonder poespas en met een “normale” hoeveelheid cafeïne, check C4!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!