BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Hoe voorkom je puistje? Dit zijn de 5 beste tips! - Activeskin

Hoe voorkom je puistje? Dit zijn de 5 beste tips!

Ze duiken zomaar op en gaan daarna heel moeilijk weg, we hebben het natuurlijk over puistjes. De oorzaak van de meeste puistjes is lastig te bepalen. Het kan bijvoorbeeld komen door hormonen, lifestyle en type huid. De vraag is, hoe voorkom je puistjes?. Gelukkig zijn er een aantal universele tips om puistjes te voorkomen. In dit artikel vind je de 5 beste tips om puistjes te voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen!

1. Water drinken om puistjes te voorkomen

Waterdrinken is sowieso belangrijk. Water is essentieel voor kern processen in het lichaam zoals: spierherstel, brein functionaliteit, vet verbranding en het verbeteren van de huid. Water verbetert je huid doordat het je huid hydrateert en gifstoffen verwijdert van de huid. Je huid heeft een wel geheten vocht- vetbalans. Als er even veel vocht als vet in je huid aanwezig is ontstaat er een balans, je huid is dan optimaal. Je krijgt last van puistjes als de vocht- vetbalans niet meer in balans is. Als je last hebt van een vettige huid dan helpt het om meer water te drinken om de balans op oorden te krijgen. Water drinken voorkomt dus dat je puistjes krijgt!

Vind je het lastig om voldoende water te drinken? Deze slimme fles hebt je!

2. Verzorg je huid om puistjes te voorkomen

Het verzorgen van je huid is belangrijk om puistjes te voorkomen. Een goede huidverzorgingsroutine bestaat eigenlijk, maar uit 3 goede producten. Alle poespas daaromheen is overbodig. Het basis product is altijd een goede face wash. Een goede face wash verwijdert overtollig talg en viezigheid op de huid. Daarnaast laat het de huid schoon en glad achter zonder dat de huid daarna begint te trekken. Het volgende product is een exfoliant. Een exfoliant verwijdert de dode huidlaag van je gezicht. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken, verstopte poriën worden uiteindelijk puistjes. Gebruik altijd een BHA of een AHA exfoliant, afhankelijk van je huidtype. Het laatste product is een dagcrème. Een dagcrème verbetert de huid overdag en beschermt de huid tegen de zon. Daarnaast voorkomt een dagcrème dat de huid vettig wordt tijdens de dag. Een goede huidverzorging voorkomt dus puistjes!

Wat is de beste huidverzorging voor mannen, check het hier!

3. Vervang je kussensloop en handdoeken

Een juiste hygiëne is belangrijk om puistje te voorkomen. Zo is het tijdig vervangen van je kussensloop echt key om puistjes te voorkomen. Je kussensloop is de ideale plek voor bacteriën om zich te nestelen. Vervang daarom je kussensloop om de twee dagen. Voor handdoeken geldt dit ook. Doordat handdoeken vochtig worden en daarna drogen, worden ze viezer dan je denkt. Vervang daarom ook tijdig je handdoek. De juiste hygiëne voorkomt puistjes!

4. Was je gezicht om puistjes te voorkomen

Zoals in tip 2 al stond is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt, het wassen van je gezicht is daarbij ook essentieel. Was je gezicht minimaal elke ochtend als je opstaat en elke avond voordat je gaat slapen. Was je gezicht dan met een goede face wash en een schonen washand. Daarnaast is het belangrijk dat je na een training zo snel mogelijk je gezicht wast. Vooral na een training is je gezicht vies door bacteriën en overtollig talg. Was je gezicht en voorkom puistjes!

5. Blijf van je puistjes af!

Heb je al puistjes? Blijf er dan vanaf! Het uitknijpen van een puistje doet meer kwaad dan goed. Op het moment dat je een puistje uitknijpt scheur je de huid en de porie open. Het pus en de bacteriën van de geïrriteerde talgklier komen dan naar buiten zetten. Hierdoor ontstaat er een wondje dat langer de tijd nodig heeft om te helen. Daarnaast kunnen de bacteriën uit het ene puistje de andere poriën weer infecteren, hierdoor ontstaan er alleen nog maar meer puistjes. Het is daarom belangrijk dat je je puistje nooit uitknijpt. Puistjes gaan vanzelf weg, heb geduld. Blijf van je bestaande puistjes af om meer puistjes te voorkomen!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!