BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Goede face wash voor mannen, Alles wat je moet weten! - Activeskin

Goede face wash voor mannen, Alles wat je moet weten!

Wat is een goede face wash voor mannen? En waar moet deze face wash eigenlijk aan voldoen. In dit artikel vertel ik je waar een goede face wash voor mannen aan moet voldoen. Ook geef ik je mijn persoonlijke voorkeur voor de beste face wash voor mannen!

Er zijn talloze face washes te koop voor mannen, maar welke is nu de beste? Eigenlijk is dat dat niet zo 123 te zeggen. De effectiviteit van een face wash is afhankelijk van de ingrediënten, elk ingrediënt heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast reageert elk ingrediënt anders per huidtypen en per samenstelling.

Toch zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een goede face wash voor mannen. Hieronder lees jij elke face wash voor mannen het beste is en waar jij op moet letten bij de aanschaf van een face wash. Wil je meteen weten wat de beste face wash is voor jouw huid, check dan hier de beste face washes voor mannen!

Waar voldoet een goede face wash voor mannen aan?

Een goede face wash doet eigenlijk 3 dingen: reinigen, kalmeren en exfoliëren. Deze 3 kernprincipes maken een goede face wash voor mannen.

Reinigen

Een goede face wash voor mannen heeft eigenlijk 1 basis functie, het verwijderen van vuil van de huid. Het verwijderen van vuil en talg van de huid wordt meestal gedaan door het ingrediënt glycerine. Glycerine is een veilig en goed ingrediënt voor het verwijderen van vuil en talg. Zorg dus altijd dat jouw face wash glycerine bevat. Lees in dit artikel van Biodermal meer over de werking van Glycerine.

Beste face wash voor mannen

Kalmeren

Naast het reinigen van de huid kalmeert de goede face wash de huid ook. Hierdoor voorkom je dat je huid rood wordt en dat er meer ontstekingen ontstaan. Zorg ervoor dat je face wash altijd kalmerende ingrediënten bevat. De meest voorkomende kalmerende ingrediënten zijn:

  1. Zoethoutwortel
  2. Zeewier
  3. Allantoïne.
  4. Bètaglucaan
  5. Evodia
  6. Havermoutextract

Lees in dit artikel van Dr. Jetske Ultee de werking van de verschillende kalmerende ingrediënten.

Exfoliëren

Als laatste exfolieert een goede face wash je gezicht. Exfoliëren betekend dat je de dode huidcellen van je huid verwijdert door ze op te lossen. Dit oplossen gebeurt door een chemische reactie tussen de exfoliant en de face wash. Een exfoliant is anders dan een scrub, een scrub schuurt namelijk met harde korrels de dode huidcellen weg, dit kan je huid beschadigen. De ingrediënten die exfoliëren in een face wash zijn:

  1. Salicylzuur
  2. Fruitzuren

Lees in dit artikel van Alpha meer over de werking van een exfoliant is een face wash!

Wat moet je vermeiden is een face wash?

Er zijn een aantal ingrediënten die je moet meiden is face wash. Deze ingrediënten zijn schadelijk voor de huid en laten je huid irriteren. Hierdoor ben je vaak slechter af na gebruik van de face wash.

De ingrediënten die je moet meiden in face wash zijn:

Alcohol
Alcohol beschadigt je natuurlijke huid barrière, alcohol veroorzaakt namelijk kleine scheurtjes in de huid, hierdoor raakt je huid geïrriteerd. Veel grote merken zoals Nivea en Rituals gebruiken alcohol in hun face wash voor mannen, gebruik deze dus nooit! Lees in dit artikel van Activeskin waarom alcohol zo slecht is voor je huid!

Parfum
Parfum in je face wash beschadigt de huid en maakt irritaties op de huid alleen maar groter. Het is zo schadelijk doordat parfum vaak alcohol bevat. Meid dus parfum in je huidverzorging!

Kleurstof
Kleurstoffen horen absoluut niet in een face wash thuis. Kleurstoffen irriteren de huid en kunnen puistjes veroorzaken door de oppervlakte van de molecule. Huidverzorging moet doorzichtig zijn, hierdoor weet je zeker dat er niks raars is toegevoegd!

Voorkom puistjes

Gebruik je nu een face wash die een van deze ingrediënten wel bevat, gebruik hem dan niet meer. Deze ingrediënten zijn schadelijk voor je huid en maken je huidproblemen alleen maar erger. Heb je nu last van een geïrriteerde huid? Check dan dit artikel van Activeskin over hoe je daar het beste vanaf komt!

Goede face wash voor mannen

Je weet nu waar jouw face wash aan moet voldoen, ook weet je wat je moet vermeiden in een face wash. Maar wat is dan nu een goede face wash voor mannen?

Gelukkig heb ik het antwoordt voor je op deze vraag: De Activeskin Face Wash. Ik snap dat dit een beetje raar klinkt, je eigen product promoten, maar het is echt zo. Ik heb jaren met acne en puistjes gedeald, mijn puistjes zijn nu echt allemaal verdween door de Activeskin Face wash. Lees hier alles over mijn verhaal!

Activeskin face wash

Goede Face wash voor mannen is de Activeskin Face Wash. De face wash bevat glycerine, zeewier en fruitzuur. Hierdoor verwijdert de Activeskin face wash niet alleen talg en vuil, hij kalmeert de huid ook en verwijdert dode huidcellen. Daarnaast is de face wash vrij van schadelijk ingrediënten zoals alcohol, parfum en kleurstoffen. De face wash krijgt zijn heerlijke verfrissende geur van de fruitzuren. Al met al is de Activeskin Face Wash een goede face wash voor mannen. Scoor de beste face wash voor mannen hier!

Conclusie

Al met al kunnen we zeggen dat de goede face wash voldoet aan een aantal essentiële eisen. De werking van een face wash licht in de basis bij de ingrediënten die erin verwerkt zijn, let dus altijd goed op de ingrediëntenlijst! De juiste ingrediënten maken een effectieve face wash!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!