BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

De beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen - Activeskin

De beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen

De beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen zijn dichter bij dan je denkt! De skincare industrie is onwijs groot, er zijn honderden verschillende merken en binnen die merken zijn er ook weer verschillende lijnen. Als ik skincare wil kopen zie ik door de bomen het bos niet meer. Het is belangrijk dat je als bodybuilder/ krachtsporter/ fitness man goede gezichtsverzorging gebruikt. Goede gezichtsverzorging stopt puistjes! Maar wat zijn de beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen? Ik leg je uit wat de werking is van de drie basis gezichtsverzorgingsproducten voor de man die jij vrijwel dagelijks moet gebruiken.

De beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen begint bij een face wash

Een van de beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen is een Face Wash. Een face wash, de naam zegt het al, is een gezichtsreiniger. Je kunt het zien als speciale zeep voor je gezicht. Het verschil tussen normale zeep en een facewash zijn de ingrediënten. Door de vele bacterie en de structuur van je gezicht is het belangrijk dat je een facewash hebt met de juiste ingrediënten.


Een face wash helpt jouw gezicht schoon te houden. Een goede face wash verwijdert viezigheid en overtollig talg. Daarnaast verwijdert een goede face wash ook de slechte bacteriën en behoud de goede. Vooral het verwijderen van talg is belangrijk voor een sporter. Na een zware training piekt het testosteron niveau en wordt er meer talg aangemaakt. Zorg er dus altijd voor dat je binnen een uur na je training je gezicht wast met een talg reducerende face wash. Op veel face wash producten staat vermeld dat ze talg reducerend zijn.
Wil jij nog meer weten over testosteron en de aanmaak daarvan? Lees dan hier verder!
Mijn advies voor een goede facewash is, houd het zoveel mogelijk natuurlijk en vermijd alcohol. Daarnaast kun je kijken naar producten die het gezicht kalmeren. Een face wash zou ik elke dag twee keer gebruiken, na het sporten en voor het slapen. De normale prijs voor een goede face wash is rond de 20 euro. Het klinkt veel, maar bedenk ook dat deze producten vaak kwalitatief een stuk beter zijn dan de producten bij de drogist.

Wat is de beste face wash voor mannen?

Beste face wash voor mannen


Activeskin heeft een face wash ontwikkeld die speciaal geschikt is voor de huid van de moderne man. Onze face wash verwijdert de overtollige olie van de huid en laat de huid fris achter. Daarnaast beschikt de face wash over een milde exfoliërende werking. Hierdoor verkleinen je poriën en heb je minder last van een vette huid!

Wat is de beste exfoliant voor mannen?

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Een exfoliant zorgt ervoor dat je de doden huidcellen van je gezicht kan verwijderen. Deze doden huidcellen kunnen de poriën verstoppen en puistjes veroorzaken. Er zijn twee manieren van exfolieren, mechanische en chemisch scrubben.


Bij mechanisch scrubben maakt de scrub gebruik van kleine korreltjes. Deze korreltjes scheuren letterlijk de bovenste laag huid weg. Het voordeel van mechanisch scrubben is dat je huid direct helemaal schoon is. Het nadeel is dat je vaak je goede huidlaag beschadigt. Dit kan leiden tot nog meer irritatie en dat zorgt voor meer puistjes.


Bij chemisch scrubben maakt de scrub gebruik van chemische stoffen om de dode huid te verwijderen, dit wordt ook wel exfoliëren genoemd. Het gunstige van exfoliëren is dat je alleen de dode huidcellen verwijdert. Het nadeel is dat je huid gevoelig kan zijn voor de chemicaliën.


Mijn voorkeur gaat uit naar een chemische scrub. Ik wil je daarom adviseren om een exfoliant te kopen met het ingrediënt salicylzuur in 2%. Deze stof werkt bij de meeste mannen erg goed. Mijn puistjes zijn een stuk minder geworden door salicylzuur. Ik heb daarvoor de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant.

Wat is de beste dagcreme voor mannen?

Beste dagcreme voor de gecombineerde huid

De beste dagcreme voor de gecombineerde huid is La Roche-Posay Effaclar DUO Dagcrème SPF30 Dagcrème heeft drie basisfuncties: hydratatie, uv-bescherming en maskeren. Bij een dagcreme is het belangrijk dat je er eentje kiest die geschikt is voor jouw huidtype, de ingrediënten die nodig zijn per huidtype zijn namelijk wezenlijk anders. De meeste mannen die sporten hebben een gecombineerde tot vette huid.
Bekijk eerst verschillenden huidoneffenheden aan de hand van dit artikel!


De meeste dagcrèmes hydrateren voornamelijk. Hydrateren betekend eigenlijk dat ze je huid soepel en vettig houden. Een hydraterende dagcrème kan ideaal zijn voor een droge huid. Bij een vette huid daarentegen kan een hydraterende crème juist averechts werken. Kies dus altijd de crème die bij jouw huid past.
Uv-bescherming is ook ene belangrijke functie van dagcrème. De zon kan positieve effecten hebben op de huid door de hoeveelheid vitamine D. Echter kan de zon met haar Uv-straling ook de huid beschadigen. Kies altijd voor een dagcrème op natuurlijke basis met minimaal een SPF 30. Dit zorgt ervoor dat je huid de hele dag beschermd is tegen de zon.


Als laatste is dan het maskerende effect van een dagcrème. Er zijn crèmes die ervoor zorgen dat jouw huid minder rood lijkt en je puistjes minder zichtbaar zijn. Let wel op dat de crème niet te dik is, door de dikte kan de crème je poriën blokkeren.

Lees hier wat de beste dagcremes zijn voor alle huidtypes!

Conclusie, wat zijn de beste gezichtsverzorgingsproducten voor mannen?

Al met la kan er gezegd worden dan er drie basis producten zijn die een optimale gezichtsverzorging routine voor de man maken. Naar mijn mening is de een face was het beste product van de drie. Een face wash is essentieel om de overtollige talg van je huid te krijgen.

Als je nieuw bent met gezichtsverzorgingsproducten, dan wil ik je adviseren om altijd eerst te beginnen met een face wash. Dat geeft het meeste effect op korte termijn voor je huid. Vervolgens kun je uitbouwen naar een exfoliant en een dagcreme!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!