BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

De beste dag en nachtcreme voor mannen - Activeskin

De beste dag en nachtcreme voor mannen

Je wilt als man genoeg aandacht geven aan je gezicht, maar je hebt geen zin in lange routines en andere poespas. Je wilt maximaal resultaat bij een minimale handeling. De juiste dag en nachtcreme voor mannen is daarbij niet te missen. In dit artikel leg ik je uit wat het nut is van een dag en nachtcreme voor mannen en of je het nodig hebt.

Goed om te weten, vanaf mei 2022 is de dagcreme en de nachtcreme van Activeskin beschikbaar!

Wat is een dagcreme voor mannen?

Een dagcreme voor mannen heeft drie basisfuncties:

  • Hydratatie
  • Uv bescherming
  • Maskeren.

Bij een dagcreme is het belangrijk dat je er eentje kiest die geschikt is voor jouw huidtype, de ingrediënten die nodig zijn per huidtype kunnen erg van elkaar verschillen. De meeste mannen hebben een gecombineerde tot vette huid, neem dus ook een dagcreme die daarbij past. De meeste dagcremes hydrateren voornamelijk. Hydrateren betekend eigenlijk dat ze je huid soepel en vochtig houdt. Doordat je huid voldoende gehydrateerd is verbetert je huid zich beter

Naast hydratatie is uv bescherming ook een belangrijke functie van een dagcreme. De zon kan positieve effecten hebben op de huid door de hoeveelheid vitamine D. Echter kan de zon met haar Uv-straling ook de huid beschadigen. Kies altijd voor een dagcreme met minimaal een SPF 30. Dit zorgt ervoor dat je huid de hele dag beschermd is tegen de zon.


Als laatste is dan het maskerende effect van een dagcreme. Er zijn cremes die ervoor zorgen dat jouw huid minder rood lijkt en je puistjes minder zichtbaar zijn. Let wel op dat de crème niet te dik is, door de dikte kan de creme je poriën blokkeren.

Wil je eerst even checken welk huidtype je hebt? Check het hier!

Wat is de beste dagcreme voor mannen?

Beste dagcreme mannen

Na al dat theoretische geneuzel wil jij gewoon weten welke je moet kopen, toch? Eerlijk is eerlijk, er is niet een standaard antwoord voor deze vraag. Het belangrijkste is dat je een dagcreme kiest die bij jouw huidtype past. De beste dagcreme voor mannen is de Activeskin Face Control. Deze is voor vrijwel alle mannen geschikt en voldoet aan alle eisen voor een goede dagcreme!

Wat is een nachtcreme voor mannen?

Een nachtcreme voor mannen is redelijk vergelijkbaar met een dagcreme. Het grote verschil is dat een nachtcreme een herstellende en voedende werking heeft op de huid en de dagcreme meer een beschermende werking. Een nachtcreme hydrateert voornamelijk. Hierdoor kan de huid zich 's nachts herstellen en wordt je 's ochtends wakker met een strak koppie. Een nachtcreme heeft geen uv bescherming en hoeft ook weinig te maskeren. Wel is het fijn als een nachtcreme je huid kan exfoliëren. Dit betekent dat je dode huidcellen langzaam oplossen tijdens de nacht, dit heeft drie voordelen:

  1. Je krijgt minder snel puistjes doordat je proien minder snel verstopt raken met dode huid
  2. Als je al puistjes hebt gaan deze sneller weg. De exfoliant lost als jet waren het puistje langzaam op (disclaimer: hier gaan wel een aantal nachten overheen)
  3. De exfoliant maakt je huid glad doordat je geen dode huid meer hebt, ziet er een stuk beter uit

Wat is de beste nachtcreme voor mannen?

Beste nachtcreme voor mannen

Als je last van puistjes hebt dan moet je echt een nachtcreme gebruiken. Deze kan je echt helpen sneller van je puistjes af te komen. De Activeskin Face Repair is de perfecte nachtcreme als je last hebt van je huid. Dit komt doordat de Face Repair je huid voed met actieve goede bacteriën waardoor je huid natuurlijke huidflora herstelt! Hierdoor wordt de acne bacterie gedood en zal je huid optimaal herstellen!

 

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!