BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Beste body scrub behandeling voor Acne (2022) - Activeskin

Beste body scrub behandeling voor Acne (2022)

Wat is de beste body scrub behandeling voor acne? Op deze vraag is een duidelijk antwoordt te geven. De hamman handschoen of scrub handschoen is de beste body scrub behandeling voor je acne. Lees in dit artikel hoe dat komt!

Body scrub heeft eigenlijk maar 1 doel, het verwijderen van dode huidcellen. Dode huidcellen zijn de nummer 1 oorzaak van puistjes en acne. Daarom is het belangrijk dat je altijd je dode huidcellen van je huid verwijdert!

Acne komt bij veel mensen voor. De puistjes, builtjes en rode irritatie is erg vervelend en je wilt er snel vanaf. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Om op de juiste manier van je acne af te komen is de juiste behandeling nodig.

Acne kan overal voorkomen op je lichaam. Het vaakste komt acne voor op het gezicht, de nek, borst, rug en schouders. Een body scrub behandeling kan je acne probleem voorkomen op je borst, schouder en rug. Je gezicht kan je het beste behandelen met juiste cosmetica. Lees in dit artikel van Activeskin alles over de beste cosmetica!

Beste body scrub behandeling

Er zijn enkele manieren om body scrub te behandelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zelf een behandeling uit voeren of door een specialist. Beide keuzen hebben uiteraard invloed op de gezondheid van je huid. Hieronder zal ik de beide keuzes verder aan je uitleggen.

Body scrub behandeling zelf uitvoeren

Je kunt vrij gemakkelijk thuis jezelf een body scrub behandeling geven. Dit kan je doen met een hamman handschoen (scrub handschoen) of je maakt gebruik van een body scrub crème, bijvoorbeeld de body scrub van rituals.

Beide methode hebben hun eigen voordelen. Een scrub handschoen is makkelijk in gebruik en kan je vaker gebruiken. Een body scrub crème is verfrissend, makkelijk smeerbaar en ruikt vaak heerlijk. Mijn voorkeur gaat uit naar de scrubhandschoen. Later in dit artikel ga ik hier op beide keuzes verder in!

body scrub creme

Body scrub behandeling door een specialist

Je kunt ook je huid laten behandelen door een specialist. Dit wordt vaak aangereden in heftige gevallen van lichaamsacne. De behandelingen werken vaak wel maar hebben ook een stevig prijskaartje. Vindt via deze link de beste specialist bij jouw in de buurt en informeer daar goed over de behandeling!

Body scrub crème gebruiken

Zoals ik al eerder zij kan je ervoor kiezen om body scrub crème te gaan gebruiken. Body scrub crème is een hele eenvoudige manier om je lichaam goed te scrubben. Echter zitten er voor en nadelen aan zo’n crème. Hieronder heb ik de voor en nadelen even onder elkaar gezet!

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Smeert goed uit
 • Ruikt vaak heerlijk
 • Geeft een ontspannend gevoel

Nadelen:

 • Duur
 • Vol met parfum en alcohol
 • Te grove scrub korrels
 • Beschadigt de huid

Zoals je hierboven kan lezen is een body scrub crème niet perse de beste oplossing voor acne. Dit komt omdat de huid met acne behoort tot de gevoelige huid. Doordat je eerst met de kleine scrub korrels de huid kapot maakt is de huid extra gevoelig. De alcohol en de parfum kunnen vervolgens meer schade toe brengen aan de huid. Hierdoor kunnen vervolgens weer meer puistjes ontstaan. Mocht je wel een body scrub crème willen gebruiken, check dan hier welke crème het beste is voor jouw huid!

Wat is scrub?

Body scrub hamman handschoen

Je kunt er ook voor kiezen om je body scrub behandeling uit te voeren met een hamman handschoen, of terwijl een scrub handschoen. Een hamman handschoen is namelijk de beste behandeling voor de acne op je lichaam! Uiteraard heeft de hamman handschoen voor- en nadelen. Hieronder staan deze opgesomd.

Voordelen:

 • Milde scrub voor je gevoelige huid
 • Te combineren met elke soort zeep
 • Verwijdert de dode huidcellen goed maar beschadigt de huid niet
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Je moet de handschoen af en toe wassen
 • Er is geen geur

De hamman handschoen is de beste behandeling voor je acne omdat deze je huid mild kan exfoliëren. Dit betekent dat de dode huidcellen verwijdert worden, maar de huid raakt niet beschadigt zoals bij een body scrub crème. Het is dan wel essentieel dat je niet te hard wrijft tijdens een behandeling met de handschoen!

Al met al is de hamman handschoen dus de beste behandeling. Ben je op zoek naar een goede hamman handschoen? Check dan hier de beste hamman handschoen!

Beste body scrub behandeling voor mannen

Veel mannen kennen het probleem, puistjes en acne op je rug, schouders en borst. Een body scrub is daarvoor de beste behandeling om daar vanaf te komen. Zoals hierboven te lezen is kun je het beste gebruik maken van een scrubhandschoen voor mannen. Lees in dit artikel van Thuisarts alles over het ontstaan van acne bij mannen!

Body scrub behandeling voor mannen is vaak anders dan die voor vrouwen. Vrouwen willen graag een gladden huid en vinden het een prettig gevoelig om de huid te exfoliëren. Mannen willen doel gericht aan de slag gaan om het acneprobleem definitief op te lossen.

Als je als man last hebt van acne dan kun je het beste een scrub handschoen gebruiken. Kies dan voor een goede handschoen die mild scrubt. Daarnaast is het reinigen van de huid ook onmisbaar. Dit kun je doen met een goede face wash. Check in dit artikel de beste face washes voor mannen!

Body scrub voor mannen

Bodyscrub op gezicht gebruiken

Dit is een veel gemaakte fout, body scrub op het gezicht gebruiken. Of je nu gebruikt maakt van een scrub handschoen of van een body scrub crème, beide zijn niet bedoelt voor het gezicht.

Een body scrub is bedoelt voor het lichaam. De huid van het lichaam is sterker, dikker en minder gevoeliger dan die van het gezicht. Als je een body scrub gebruikt op je gezicht dan beschadig je je huid. Hierdoor kunnen meer puistjes en acne ontstaan. Op de dode huidcellen van je gezicht te verwijderen kan je veel beter een exfoliant gebruiken. Lees in dit artikel van Dr. Jetskeultee alles over het verwijderen van dode huidcellen op je gezicht!

Bodyscrub voor de gevoelige huid

Als je echt een hele gevoelige huid hebt dan is het vaak beter om geen body scrub te gebruiken. Een body scrub maakt dan veel meer kapot dan je lief is. Dit komt omdat een body scrub eigenlijk de dode huidcellen van je huid af schuurt. Dit noemen we mechanische exfoliëren.

Je kunt ook chemisch exfoliëren. Dit betekent dat je aan de hand van een chemische reactie dode huidcellen oplost. Chemische exfoliëren is veel beter voor de huid en heeft vaak ook nog een beter resultaat. Lees in dit artikel van Paula's Choice alles over chemisch exfoliëren!

Conclusie

We kunnen concluderen dat de beste body scrub behandeling voor acne de behandeling is met een hamman handschoen. Hierdoor beschadig je de huid minimaal en heb je maximaal resultaat. Let op bij het komen van een scrub handschoen dat het een milde scrub is. Hierdoor beschadig je de huid minimaal en zorg je ervoor dat de huid gezond blijft!

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!