BLACK FRIDAY SALE: 1 + 1 Gratis

Alles wat je moet weten over de alfa man - Activeskin

Alles wat je moet weten over de alfa man

De alfa man is een man die zelfverzekerd in het leven staat en dominant overkomt bij anderen. Veel mannen willen graag een alfa man zijn maar er zijn er maar weinig die dit ook daadwerkelijk zijn.

Er zijn op dit vlak twee soorten mannen, de alfa en beta man. De bèta man is vaak veel onzekerder in sociale situaties en gaat liever confrontaties uit de weg. Doordat bèta mannen de confrontaties uit de weg gaan, zijn zij eerder geneigd om in de friendzone te komen.

Over het algemeen zijn alfa mannen aantrekkelijker voor vrouwen door hun dominantie, zelfvertrouwen en duidelijke visie. Maar wanneer ben je een alfa man en hoe kun je er een worden? Ik leg in dit artikel je alles uit over de alfa man!

Wat is een alfa man?

Een alfa man karakteriseert zich met dominant, zelfverzekerd en leiderschap. In het dierenrijk is in een kunde dieren duidelijk te zien wie de alfa is. Meestal is er een mannetje die duidelijk boven aan de kudden staat. Dit mannetje dekt de meeste vrouwtjes en heeft het meest te zeggen in de kudden.

In principe is dit goed te vergelijke met het mensenrijk. Alfa’s zijn personen die veel autoriteit uitstralen en daardoor gerespecteerd worden door anderen binnen de groep. Veel mensen zien de alfa man als de “oer man”, sterk, snel, beschermend en daadkrachtig. In werksituaties en in sociale groepen leiden de alfa mannen vaak de groep.

Binnen de groep kunnen meerdere alfa mannen zijn. Echter is er altijd maar een hoofd alfa. In vriendengroepen is dit vaak goed te zien. De alfa mannen gaan met elkaar d strijd aan om de hoofd alfa te worden.

Alfa man in een groep

Alfa man in relatie

Alfa mannen doen het over het algemeen beter dan bèta mannen in een relatie. De alfa man heeft de neiging om in een relatie de leiding te nemen en daadkrachtig te zijn. De bèta man is vaker onzeker, hierdoor twijfelt de vrouw vaak ook.

Het voordeel van een alfa man in en relatie is dat hij makkelijk keuzes maakt en het schip als het waren kan sturen. Hierdoor voelt de vrouw zich beschermt en kan ze vertrouwen op haar man.

Het nadeel is echter dat de alfa man te dominant wordt. Hierdoor lijkt het of hij daadwerkelijk boven de relatie staat. Vrouwen krijgen hierdoor een niet gewaardeerd gevoel. De relaties met alfa mannen lopen vaak stuk op dit punt.

Voor de alfa man is het belangrijk dat hij balans vind tussen daadkracht en waardering. Hij moet ruimte geven aan de vrouw zodat zij ook haar mening kan uiten. Hierdoor ontstaat er een balans tussen waardering en daadkracht. Deze balans is het beste voor relaties en de langste relatie rusten ook op deze balans. Lees hier alles over een relatie met een alfa

Alfa man in bed

Een alfa man is goed in bed. Alfa mannen zijn over het algemeen dominanten in de slaapkamer. Dit beschouwen vrouwen vaker als “goed zijn” in bed. Hierdoor tonen de alfa mannen meer initiatief in bed dan dat bèta mannen dat doen.

Echter zijn er ook alfa mannen die liever onderdanig zijn in de slaapkamer. Deze mannen zijn vaak in het dagelijks leven wel dominant. Deze alfa mannen vinden het dan spannend om in bed onderdanig te zijn.

Over het algemeen is het zo dat de alfa man in bed dominant en actief is. Hij toont veel vaker en duidelijk de intenties dan de bèta man. Daarnaast is de alfa niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Al met al kunnen vrouwen met alfa mannen veel plezier beleven.

Kenmerken van een alfa man

Je kan een alfa man herkennen aan 6 basis kenmerken. Elk van deze kenmerken zijn gebaseerd op de persoonlijkheid en het doen en laten van de alfa.

1. Leiderschap

Doordat de alfa man dominanter is dan andere mannen en vrouwen heeft hij vaak de leiding binnen een groep. De leidinggevende eigenschappen van hem kenmerken zich door zijn volharding en daadkrachtige. Daarnaast kan hij ook gemakkelijk knopen doorhakken en hij is niet bang om andere te kwetsen. De alfa is zakelijk en straight tot he point.

De keerzijde daarvan is dan weer dat de alfa geen ruimten geeft binnen de groep om andere te laten spreken. Dit is de grote vuilkuil van de alfa binnen een leidende positie.

2. Zelfvertrouwen

De echte alfa man barst van zelfvertrouwen. Hij weet wat hij wilt en hij weet ook waar zijn krachten liggen. Deze krachten weet hij vervolgens weer goed en concreet in te zetten. De alfa vertrouwt op zichzelf en dat straalt hij uit naar anderen. Doordat hij dit uitstraalt krijgen anderen ook weer meer vertrouwen in hem.

3. Verzorgt uiterlijk

Ruim 70% van de vrouwen valt eerder op een man als hij goed verzorgt is, dit weten de alfa's. Een goede verzorging kenmerkt zich door een goede haar, huid en nagel verzorging. Het haar van de alfa is bijvoorbeeld verzorgt en oogt ook schoon. Daarnaast zijn zijn nagels ook kort geknipt en schoon.

Ook is de huidverzorging van de alfa man on point. Hij heeft vaak een goede huidverzorgingsroutine met minimaal 3 producten. Hierdoor straalt hij van zelfvertrouwen en hij laat zien dat hij geeft om ze uiterlijk. Check hier hoe de beste huidverzorgingsroutine eruit ziet voor de aantrekkelijke man!

4. Lichaamstaal

De alfa man heeft een hele duidelijke en krachtige lichaamstaal. Deze taal wordt gekenmerkt door lichaamshouding en oogcontact tijdens gesprekken. Alfa mannen durven mensen in de ogen te kijken, ook tijdens een lastig gesprek. Hij gaat de confrontatie met de ander niet uit de weg en dat is ook af te lezen aan zijn lichaamshouding. Hij staat breed en stevig zodat hij alles aan kan!

5. Sociale contacten

De alfa man kenmerkt zich door een ruime vriendengroep. Hij maakt makkelijk contact met anderen en vind het vaak leuk om in gesprek te raken. Hij heeft vaak een groot netwerk aan sociale contacten en houd ervan om deze te onderhouden.

Doordat alfa mannen zo sociaal zijn sluiten ze ook makkelijk nieuwe vrienden. Daarnaast heeft hij vaak ook meer vrouwen als vriend doordat vrouwen het prettig vinden om in zijn buurt te zijn. Hij is ook een goede entertainer voor ze vrienden, hij laat graag andere lachen om zijn grappen.

6. Hoog testosteron

Alfa man testosteron

Naast dat alfa mannen vaak beter in bed presteren, hebben ze vaak ook een hoog testosteron. Het verhoogde testosteron wordt veroorzaakt doordat de man zichzelf als een krachtige en sterke man ziet. Het lichaam maakt dan van naturen al meer testosteron aan.

Daarnaast doet de alfa man vaak aan krachttraining, hierdoor kan zijn testosteron ook verhoogt raken. Hij gaat daarnaast graag confrontaties aan, hierbij activeert het oer brein ook weer prikkels waardoor de testosteron aanmaak wordt gestimuleerd.

Conclusie, ben jij een alfa man?

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een alfa man worden niet het einddoel is. Vaak is het zo dat je het bent of niet, en dat is prima. Als je niet de innerlijke drang hebt om leiding te geven en confrontaties op te zoeken, moet je dat ook niet proberen. Bèta mannen die alfa proberen te zijn mislukken vaak. Zij willen te graag en hierdoor proberen ze te dominant te zijn, dit geeft eerder vijanden dan vrienden.

Terug naar blog

Last van je huid?

Tijd voor actie!

Heb je last van puistjes, acne of onzuiverheden? De producten van Activeskin zijn speciaal ontwikkeld om deze huidproblemen te voorkomen. Check onze effectieve producten hieronder en ervaar in 4 weken al verschil!